Броят на жертвите на мощното земетресение в Мароко е достигнал

...
Броят на жертвите на мощното земетресение в Мароко е достигнал
Коментари Харесай

Жертвите на земетресението в Мароко достигнаха 2012 човека

Броят на жертвите на мощното земетресение в Мароко е достигнал 2012 души, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията добави, че ранените все още са 2059.

Епицентърът на мощното земетресение с магнитуд 6,8 съгласно Геофизическия институт на Съединени американски щати е бил югозападно от град Маракеш, на 320 км южно от столицата Рабат.

Националният център за научни и механически проучвания, основан в Рабат, от своя страна уточни, че земетресението е било с магнитуд 7 и че епицентърът му е бил в провинция Ал-Хауз.

Според мароканските медии това е най-мощното земетресение, което кралството е записало до момента.

Според видеа, публикувани в обществените мрежи и свидетелства на очевидци, земетресението е предизвикало обилни материални вреди в няколко града.

Световната банка е дала обещание да окаже всестранна помощ на потърпевшите, съобщи ТАСС, като се базира на публикувано от институцията документално изказване.

" Ние показваме нашите най-дълбоки съболезнования на кралството на допустимо най-високо равнище и предлагаме всестранна помощ на страната по отношение на тази злополука. На този стадий нашето внимание е концентрирано извънредно и единствено в мароканския народ и управляващите, които се пробват да се оправят са тази покруса ", се отбелязва в документа.

Земетресението разтресе Мароко директно преди годишните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка при започване на идващия месец, на които Маракеш би трябвало да бъде хазаин.

В страната бе разгласен тридневен народен печал. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР