Броят на жертвите на газовата експлозия в пететажна жилищна сграда

...
Броят на жертвите на газовата експлозия в пететажна жилищна сграда
Коментари Харесай

12 души загинаха и 9 са в болница след газова експлозия в Новосибирск

Броят на жертвите на газовата детонация в пететажна жилищна постройка в град Новосибирск е достигнал до 12 души, съобщи ТАСС, като се базира на службите за незабавна помощ.

Това е втората съдбовна газова детонация в Русия в границите на три дни, заяви Ройтерс. Руската държавна Следствена комисия, която дава отговор за следствието на тежки закононарушения, заяви, че е почнала следствие и е задържала двама души, направили работа по поддръжка в постройката няколко дни преди детонацията.

Девет души са били откарани в лечебни заведения в Новосибирск. Двама от тях са в тежко положение, а други двама са изписани от лекарите след обзор. Трима души към момента са в неопределеност, добавя Българска телеграфна агенция.

На фрагменти от видео, оповестено от съветското министерство на изключителните обстановки, се вижда, че част от многоетажна жилищна постройка е съвсем изцяло разрушена и липса цялата й фасада. Ръководителят на министерството Александър Куренков е дошъл в Новосибирск, с цел да надзирава дейностите на своите чиновници. Куренков съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин персонално е поел контрола над обстановката.

В Новосибирска област бе разгласен ден на печал, заяви в " Телеграм " губернаторът на региона Андрей Травников.

Путин изрази съболезнованията си по отношение на детонацията. Държавният глава пожела на потърпевшите бързо възобновяване и даде обещание да окаже нужната помощ. Той изрази вяра, че " всичко, което би трябвало да се направи в такива случаи ", е направено и ще бъде направено от районните управляващи. " Ако е нужна помощ от федералните управляващи, настояването за това би трябвало да бъде дефинирано допустимо най-скоро ", прикани той.

При различен случай във вторник починаха минимум петима души след газова детонация в пететажна постройка в град Ефремов, южно от Москва. Газовите детонации са относително постоянно срещано събитие в Русия поради остарялата инфраструктура и незадоволително строгите правила за сигурност за използването на газ, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР