Броят на изтребителите или цената все още може да бъдат

...
Броят на изтребителите или цената все още може да бъдат
Коментари Харесай

Пентагонът купува 375 изтребителя F-35 от Lockheed Martin за 30 млрд. долара

Броят на изтребителите или цената към момента може да бъдат изменени. Цените на самолета падат доста в последните години. Финландия също избра F-35 и ще купи 64 машини.
Министерството на защитата на Съединени американски щати и Lockheed Martin реализираха сделка за пазаруването на 375 изтребителя F-35, като те би трябвало да бъдат доставени в границите на идващите три години, написа Reuters. Очакваната цена е към 30 милиарда $, само че защото разбирателството сред министерството и военната компания към момента не е извънредно, тя може да се промени.

Реклама

" Имаме удоволствието да съобщим, че министерството и Lockheed Martin реализираха съглашение, което за момента е на база здрависване, за идната покупка на партида F-35 въз основата на 375 самолета ", сподели Уилям ЛаПланте, основният отговорник за покупко-продажбите с оръжия на Пентагона. Процесът по довеждане докрай на договорката може да отнеме месеци, като съгласно специалисти и за двете страни е по-изгодно тя да бъде завършена допустимо най-скоро.

Сделката идва в миг, в който се чака цените на военните самолети и като цяло авиоиндустрията да се повишат поради възходящата инфлация и цени на материалите, които са нужни за производството. Тя беше оповестена по време на авиошоуто във Фарнбъро, което до преди пандемията беше едно от най-големите в сектора.

Цените на F-35 внезапно понижиха през последните години, като повода за това е продължителният интервал от време, в който самолетът се създава. Първият аероплан от тази версия струваше 221 млн. $, като той беше показан през 2007 година Оттогава индустриалните количества и експертизата в Lockheed доста се усилиха, което оказа помощ цената на стелт изтребителя от пето потомство да падне до 79 млн. $ за брой.
Реклама
Говорител на Пентагона сподели, че окончателният брой самолети в това съглашение може да се промени въз основа на всевъзможни " корекции, направени от Конгреса на Съединени американски щати в бюджета за фискална 2023 година и всевъзможни поръчки, поискани от интернационалните сътрудници ". Lockheed от своя страна сподели в известие до медиите, че " на фона на продължаващите въздействия на ковид-19 и понижените количества F-35, предприятието F-35 съумя да реализира цена на аероплан, по-ниска от рекордните инфлационни трендове ".

Предишната тригодишна " блокова покупка " на Пентагона, контрактувана през 2019 година, беше за 478 изтребителя F-35, което разреши на Lockheed да закупи по-големи количества съставни елементи. Това от своя страна спомогна за намаляването на разноските с към 8%, което докара до цена 34 милиарда $ на договорката. Популярността на F-35 не спада Финландия също избра изтребителите F-35 да заменят остаряващите бойни самолети F/A-18. Европейската страна възнамерява поръчването на 64 самолета с оръжейни системи, като съгласно специалисти крайната стойност на договорката ще доближи 9.4 милиарда $. Оценката беше доказана от финландското държавно управление в средата на юли. Изграждането на хангари и друго съоръжение ще добави още 777 млн., а 824 млн. ще бъдат непокътнати за окончателния усъвършенстван пакет оръжия и за надзор на бъдещи промени в контракта, добави представител на държавното управление.

Производителите на военни самолети се борят за договорката от края на 2015 година, когато финландското Министерство на защитата стартира да търси нови самолети, които да заменят старите изтребители Hornet, купени през 1992 година от McDonnell Douglas, в този момент част от Boeing. " Когато съпоставяме военните характерности, F-35 дава отговор най-добре на нашите потребности ", сподели министърът на защитата Анти Кайконен на конференция. Lockheed Martin се пребори за договорката с шведската компания Saab, американския съперник Boeing, френската Dassault и английската BAE Systems.

Финландия е 14-ата страна, която избира F-35. Самолетът ще стартира поетапно да влиза на въоръжение от 2027 година, разгласи командирът на Военновъздушни сили Паси Йокинен, представен от Reuters. Изборът на този изтребител укрепва отбранителното съдействие на скандинавската страна с нейните съдружници, най-много Съединените щати и Норвегия, счита откривателят Чарли Салониус-Пастернак от Финландския институт по интернационалните връзки.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Крипто 3 Политика 1 Енергетика 2 Градове 3 Политика 1 Крипто 2 Политика 3 Политика Реклама
" Финландия и Норвегия към този момент упражняват дружно на север, тъй че ще бъде политическо решение да се дефинира каква разследваща информация се споделя и по кое време ", сподели той пред Reuters, визирайки капацитета на самолетите да споделят данни в действително време.
Свързани публикации Да изковем от плуговете мечове* 17 юни 2022, 18:00 Скъпи нови F-16 след години или " използвани " в този момент (обновена) 6 април 2022, 18:28 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР