Броят на инсултите е много висок по света. А вероятността

...
Броят на инсултите е много висок по света. А вероятността
Коментари Харесай

Инсултът не се случва внезапно! Ето как да го предотвратите!

Броят на инсултите е доста висок по света. А вероятността от появяването им нараства с възрастта на човек. Но в последно време инсултът, сходно на доста заболявания, визира от ден на ден младежи и хората в трудоспособна възраст. Ето за какво всеки би трябвало да знае признаците на това извънредно заболяване, рисковите фактори и ограниченията за първа помощ.

Признаци на инсулт

Симптомите на инсулт се разграничават според от това коя част от мозъка е наранена. Ако сте получили инсулт от дясната страна на мозъка, то външно той проявява симптоми от лявата страна на тялото. Това е обвързвано с кръстосаните връзки в човешкото тяло.

Съмнението за инсулт е елементарно да се ревизира независимо с елементарен тест. Нарича се “лице-реч-ръка ”. Можете да помолите човек да се усмихне, да вдигне двете си ръце и да каже нещо.

И в случай че ненадейно се появи асиметрия на лицето, в ръката се усети уязвимост, а речта е нарушена, спешно би трябвало да повикате кола за спешна помощ.

В взаимозависимост от това коя част от мозъка – дясна или лява, е получила инсулт, признаците ще бъдат различни.

Помощ при инсулт

Най-важното нещо при инсулт е допустимо най-скоро отидете в болничното заведение! Необходимо е помощта да бъде предоставена през първите три часа. През това време можете да възстановите кръвообращението в засегнатия сектор на мозъка и да предотвратите неработоспособност. Ето за какво, колкото по-скоро се стартира особено лекуване, за предпочитане в съдовия център, толкоз по-големи са възможностите за цялостно възобновяване.

За страдание, лекарите към момента са изправени пред обстановки, в които човек не отива в болницата, надявайки се, че “всичко ще отмине единствено по себе си ”.

Инсултът не е случайно ненадейно заболяване. Многото години занемаряване на здравето и неправилния метод на живот водят до него. Ето за какво, да понижи риска от инсулт е напълно кадърен всеки.

Инсултът има своите рискови фактори. Определено трябва да знаете за тях:

1) Високо кръвно налягане.

2) Повишен холестерол

3) Наднормено тегло

4) Пушене

5) Злоупотреба с алкохол

6) Прием на големи количества скотски мазнини, елементарни въглехидрати, малко фибри

7) Ниска физическа интензивност

8) Повишена глюкоза

Колкото повече положителни са отговорите в този лист, толкоз по-големи са възможностите за инсулт.

Сред заболяванията, които покачват риска от инсулт, преди всичко е хипертонията. В допълнение към нея са диабета, сърдечните болести, нарушаванията на кръвосъсирването.

Следователно, всяко лице над 40-годишна възраст би трябвало да минава профилактични прегледи. Уверете се, че от време на време мерите налягането и знаете равнищата на холестерола и кръвната си захар. Това би трябвало да се направи даже, в случай че „ нищо не ви тормози “ и да предприемете дейности, когато откриете проблем. Понякога е задоволително да промените метода си на живот, само че може да се нуждаете и от медикаменти.

Вижте още: Лененото семе ще ви помогне да отслабнете доста бързо

Опасността при инсулт е, че може да последва втори. За да се предотврати рецидив, вземете мерки за вторична профилактика при съдови произшествия. На първо място, премахнете горепосочените рискови обстоятелства. Действително, както демонстрира практиката, даже и след инсулт, доста пациенти не се отхвърлят от тютюнопушенето, алкохола или нездравословната храна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР