Броят на дежурните служители в столицата е двойно повече от

...
Броят на дежурните служители в столицата е двойно повече от
Коментари Харесай

Кралят ще ръководи службата за Деня на възпоменанието в Кенотафа часове след като протестите доведоха до стотици арести

Броят на дежурните чиновници в столицата е двойно повече от нормалния брой, като през днешния ден се чакат 1375 чиновници, а Кенотафът има специфични 24 едночасово полицейско наличие до приключването на възпоменателните събития.

Следвайте последните актуализации: Напрежението по улиците на Лондон остава след марша

Изображение: Контрапротестиращи се сблъскват с полицията на площада на Парламента в централен Лондон Изображение: Хора изстреляха фойерверки по време на пропалестински митинг в Лондон

Около 150 пропалестински протестиращи бяха задържани в събота, дружно с 82 десни контрапротестиращи след 300-хилядно шествие през централен Лондон.

Полицията сподели, че " интензивно търси " хора, видяни да носят антисемитски плакати по време на демонстрацията, която съгласно тях е останала " значително мирна ". назад против Хамас, откакто групировката, неразрешена терористична организация в Обединеното кралство, умъртви 1400 израелци и взе стотици за заложници.

Войната сред Израел и Хамас: при Хизбула Възпоменание за Деня на мъчениците, техният водач заплашва ескалация

Последните полицейски конфликти с протестиращите

Помнете починалите

Крал Чарлз ще поведе страната пред мемориала в Уайтхол в чест на края на Първата международна война и други спорове, включващи английски сили и сили на Британската общественост.

Почти 10 000 ветерани и 800 чиновници на въоръжените сили от трите служби ще вземат участие в шествието.

Двуминутно безмълвие ще ще се организира в Обединеното кралство в 11 сутринта.

Венци ще бъдат положени от членове на кралското семейство, високопоставени политици и високопоставени лица в Кенотафа.

Към тях ще се причислят хиляди членове на публиката, която ще се подреди в Уайтхол, с цел да гледа службата.

Обединеното кралство млъква за Деня на примирието

Сред присъстващите ще бъдат ветерани от нуклеарни опити, които за първи път ще носят орден в символ на самопризнание за техния принос.

След 70 години очакване за самопризнание, изложените на въздействието на нуклеарни бомби по време на тестовата стратегия на Обединеното кралство получиха орден - изобразяващ атом, заобиколен от маслинови клончета - за службата в неделя на Възпоменанието.

Ще бъдат показани повече от 300 разнообразни въоръжени сили и цивилен организации, както и към 300 ветерани, които не са свързани с асоциация, които са поканени да се причислят за първи път.

Те също ще отбележат 70 години от завършек на боевете в Корейската война и 20 години от началото на военните интервенции на Обединеното кралство в Ирак.

Прочетете повече:
Deepfake аудио на Садик Хан не е престъпно закононарушение
Изтекло известията разкриват мащаба на гражданската война сред депутатите от торите
Дългият лист от несъгласия на Суела Брейвърман

Премиерът Риши Сунак сподели: „ Смелостта и ангажираността, показани от нашите военнослужещи и дами, както през днешния ден, по този начин и през поколенията което се случи преди тях, е смиряващо и знам, че мнозина в цялата страна ще почетат паметта им през днешния ден в спокоен размисъл.

„ Последните събития послужиха като блестящо увещание, че не можем да вземем мъчно извоювания мир, който живейте като даденост, заради което за мен е чест да положа венец от името на нацията в памет на всички, които са изгубили живота си, защитавайки страната ни и полезностите, които държим толкоз близки.

" Решен съм да подсигурявам, че в никакъв случай няма да забравим най-голямата жертва, която са създали. "

Сагата с Брейвърман се раздрусва

Брейвърман попита дали тя ще подаде оставка

Министър-председателят остава под напън да уволни вътрешния министър Суела Брейвърман, откакто назова пропалестинските митинги „ маршове на омразата “ в публикация в The Times.

Лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър я упрекна, че „ посява семената на омразата “, а кметът на Лондон Садик Хан също прикани тя да бъде освободена от поста й.

Нейните мнения също провокираха разкол в Консервативната партия, като доста тори уединено приканиха тя да бъде освободена, до момента в който някогашният народен представител от торите Доминик Грийв обществено прикани тя да бъде отстранена и даже да й бъде неразрешено да постави венец на възпоменателната работа.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР