Броят на болните от грип в страната се увеличава. Специалистите

...
Броят на болните от грип в страната се увеличава. Специалистите
Коментари Харесай

Броят на болните от грип в страната се увеличава

Броят на болните от грип в страната се усилва. Специалистите предвиждат, че взривът на заболелите ще е в края на януари и началото на февруари. Още в петък пред кабинетите на множеството персонални лекари в Бургас се виеха дълги опашки от пациенти със признаци на грип.

"Прогнозата ни за идната седмица е, че Бургас ще остане в предепидемичен интервал. Данните за прегледани заболели през събота и неделя ще получим в понеделник. Специално за града потвърдените случаи на свински грип не са толкоз много”, съобщи в ефира на "Събуди се " по Нова телевизия епидемиологът Величка Григорова. Тя добави, че вариантите на грипа се дефинират в референтната лаборатория в София.

В Силистра, Смолян, Сливен и Пловдив процентът на болните също е висок. Увеличение на заболелите от грип регистрираха и в Монтана.

"В момента записаните заболели пациенти са в границите на естественото за сезона. Има леко повишение, само че то не е фрапантно. Миналата година грипната зараза беше оповестена след 21 януари ", споделиха още от Регионалната здравна ревизия в Монтана. Те допълниха, че по-често боледуват учениците и възрастните хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР