Броят на бежанците от Украйна от началото на руската инвазия

...
Броят на бежанците от Украйна от началото на руската инвазия
Коментари Харесай

Четири ракетни атаки на руските сили срещу петролната рафинерия в Кременчук

Броят на бежанците от Украйна от началото на съветската инвазия надвиши 6 милиона, сочат данни на Организация на обединените нации. Бежанската рецесия е определяна като най-тежката в Европа от края на Втората международна война.  Украинските управляващи упрекнаха съветските военни за следващите цивилни жертви при офанзивите.

Масовите бежански потоци, провокирани от съветското навлизане на 24 февруари, включват и 8 милиона вътрешно разселени украинци. От 6-те милиона в чужбина множеството са в Полша, като ежедневният брой напускащи Украйна е намалял доста от началото на военните дейности.
Властите в Киев упрекнаха обвиниха съветските сили, че са стреляли с танк по къща в село покрай Харков в Източна Украйна и са убити мирни жители. Три тела са били ексхумирани тази седмица. Става дума за събития от края на март в Степанки - населено място, окупирано тогава от руснаците, след това върнато под украински надзор. Прокуратурата проверява за военни закононарушения и случай от видео, публикувано от Си Ен Ен с двама украински цивилни, убити в тил от съветски бойци.

Русия е направила четири ракетни офанзиви против петролната рафинерия в град Кременчук в Полтавска област, оповестиха още от Киев. Президентът Володимир Зеленски упрекна съветските сили, че от началото на войната са разрушили над 100 лечебни заведения и добави:
 
" Стратегическото проваляне на Русия към този момент е явно за всички по света и даже за тези, които към момента поддържат връзки с нея, само че тя към момента няма смелостта да го признае. И се пробва да скрие истината зад ракетни и артилерийски удари ". 

Вчера Финландия разгласи историческо решение - президентът и министър председателят разгласиха взаимно изказване, че страната им би трябвало да стане членка на НАТО допустимо най-бързо и че това ще ускори сигурността ѝ.

Обществените настройки в страната са изрично " за " присъединение към отбранителния блок. 

От външното министерство в Москва разясниха, че Русия ще бъде принудена да предприеме ответни ограничения от военно-технически и различен темперамент, с цел да спре заканите за националната си сигурност ". А президентът Владимир Путин предизвести, че продължаването на санкционната политика по отношение на Русия ще докара до мъчно обратими последствия за жителите на Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР