Броят на българските граждани, посещаващи Одрин, е нараснал значително след

...
Броят на българските граждани, посещаващи Одрин, е нараснал значително след
Коментари Харесай

Българите в Одрин рязко се увеличиха след указа на Ердоган

Броят на българските жители, посещаващи Одрин, е повишен доста след указа на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в края на предишния месец, с който бе позволено на българските жители да пътуват в Турция единствено с персонални карти.

По към 20 хиляди български туристи посещават Одрин в почивните дни. Преди публикуването на президентския декрет броят им варираше сред 12 и 16 хиляди седмично. Те способстват в огромна степен за развиването на града от икономическа позиция “, разяснява ръководителят на търговско-промишлената палата в града Реджеп Зъпкънкурт, представен от сътрудник на Българска телеграфна агенция.

Увеличен е и броят на еднодневните туристи, които идват заран в града за покупки и се връщат вечерта, регистрират от палатата.

Българите харчат приблизително сред 100 и 150 евро на човек за покупки и храна в града. Допълнително те вършат разноски за нощувки и занимания.

Председателят на комерсиалната палата прецизира, че сега има засилен поток по границата от завръщащите се в европейските страни турски жители.

По думите му упованията са, че до края на тази година броят на българските туристи, посещаващи Одрин, ще доближи към 3 млн. души.

Пътуването на българи до Одрин внезапно се усили последните две години със спада на турската лира. По време на пандемията даже някои от огромните магазини в Одрин заплащаха PCR теста на българите, в случай че в подмяна създадат покупки над избрана стойност.

Иначе в последната година валутата удря рекордни дъна все по-надолу след рокади в централната банка, политика на ниски лихвени проценти и инфлация от близо 80%.



Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР