Брой на загиналите при експлозията на камион цистерна в Хаити

...
Брой на загиналите при експлозията на камион цистерна в Хаити
Коментари Харесай

90 са вече жертвите на експлозията в Хаити

Брой на починалите при детонацията на камион цистерна в Хаити се усили до 90 души. Това заяви в понеделник заместник-кметът на Кап-Хаитиен, града в Хаити, където се случи нещастието, представен от " Ройтерс ". Патрик Алмонър обаче предизвести, че броят им евентуално ще скочи още, защото доста от ранените са в тежко положение, заяви Агенция Франс Прес.

Според него, на 13 декември лидерът на камиона е изгубил надзор, когато е завил, с цел да избегне мототакси, и след това се е преобърнал. Жителите се пробвали да съберат разлятото гориво, което по-късно избухнало.

Във вторник националните погребения ще бъдат извършени в основната катедрала на града, само че там ще бъдат сложени единствено 25 ковчега. По-голямата част от жертвите бяха заровени малко по-късно в всеобщ гроб в Кап-Хаитиен.
 Експлозия на камион цистерна в Хаити мазета минимум 60 души
Експлозия на камион цистерна в Хаити мазета минимум 60 души

Местната болница е била претъпкана, пробвайки се да окаже помощ на ранените

Карибската страна пострада от вълна от принуждение тази година от банди, които в продължение на близо месец не позволяваха на камиони за гориво да бъдат зареждани в основните ѝ пристанища за гориво, принуждавайки доста компании да затворят. Доставките на гориво бяха обновени предишния месец.

Правителството разгласи тридневен печал за починалите.

Офисът на Организация на обединените нации в Хаити съобщи, че е подготвен да помогне на националните управляващи в отговора им и сервира съболезнования на фамилиите на жертвите.

Бандите станаха по-мощни което сътвори политически вакуум и разреши на незаконните групи да разширят територията си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР