Brother е преработила успешно повече от 35 милиона касети по

...
Brother е преработила успешно повече от 35 милиона касети по
Коментари Харесай

Brother спести 295 тона CO2 на Европа през 2022 г.


Brother е преработила сполучливо повече от 35 милиона касети по целия свят
(снимка: Brother)

Японският експерт в решенията за щемпел и сканиране Brother заяви за следващо достижение в уговорката си към резистентност, като спести почти 295 тона CO2 през 2022 година, с помощта на своята стратегия за преработване и наново произвеждане на тонер касети в Европа.

„ Кръговата стопанска система и задължението към резистентност са заложени в ДНК-то на Brother и са неразделна част от главните полезности на компанията. От 2004 година оперираме водещата ни стратегия за преработване, с цел да понижим въздействието на нашите артикули върху околната среда. Това значи, че Brother разполага с едно от първите уреди за преработване на тонер касети в Европа. Компанията е преработила сполучливо повече от 35 милиона касети по целия свят ”, разяснява Крейг Маккубин, ръководещ шеф в Глобалния софтуерен център за наново произвеждане, Brother Industries UK.

„ В международен мащаб това значи, че спестяваме 5300 тона CO2 всяка година спрямо това, което е належащо за производството на чисто нови касети. Това е еквивалентно на премахването на 1150 автомобила от пътя всяка година. Като се има поради, че това включва и събирането на употребявани консумативи, това е голямо достижение за интервенция от подобен мащаб ”, добави Маккубин.

В допълнение към уговорката си за понижаване на излъчванията, Brother проектира своите тонер касети в благозвучие с условията на кръговата стопанска система. „ Тонер касетите на Brother са проектирани по допустимо най-устойчивия метод. Изработени са от пластмаса, която не съдържа устойчиви органични замърсители, което значи че могат да се употребяват наново. Всичко, което не можем да използваме наново, се рециклира, като се подсигурява, че нищо не отива на сметището ”, разясни Хуан Карот, старши управител планове в Brother Industries UK.
още по темата
Освен това оборудванията за наново произвеждане на Brother са упълномощени за нулеви боклуци до депониране, а от 2021 година техните процеси на преработване са със 100% въглеродно безпристрастен статут. Brother поддържа високото си равнище на качество и екологични стандарти, като подсигурява издръжливостта и продуктивността на своите модифицирани артикули.

С програмата за наново произвеждане на тонери компанията удостоверява своя ангажимент за реализиране на Целите за стабилно развиване (SDGs) от Програмата на Организация на обединените нации до 2030 година, изключително в частта на виновното произвеждане и ползване. В тези рамки Brother продължава да предизвиква устойчивото развиване и възнамерява да понижи излъчванията си от Обхват 1 и 2 с 65% до 2030 година по отношение на равнищата от финансовата 2015 година, демонстрирайки своя дълготраен ангажимент към резистентност и понижаване на отпечатъка си върху околната среда.

„ От Brother сме интензивно ангажирани да сме водачи по резистентност в печатната промишленост и продължаваме да работим за минимизиране на въздействието върху околната среда на нашите артикули и услуги ”, сподели Ива Тотева, управител „ Продажби и маркетинг ” в Brother България. „ Гордеем се с триумфа на програмата за наново произвеждане на тонер касети и ще продължим да работим по разнообразни начинания, с цел да заслужим и надградим ролята си на виновна, етична и устойчива компания ”.

Клиентите могат да върнат употребяваните си тонер касети гратис, като поръчат. След връщането им, употребяваните истински касети на Brother се изпращат в едно от европейските уреди за преработване на компанията, където се прави оценка дали могат да бъдат създадени наново или рециклирани. Ако е подобаваща за многократна приложимост, касетата се почиства и износените елементи се сменят. Продуктът се привежда в оптимално положение за назад стартиране на пазара с качеството на чисто нов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР