Бронзови статуи на две от най-великите рокендрол звезди – Мик

...
Бронзови статуи на две от най-великите рокендрол звезди – Мик
Коментари Харесай

Увековечиха със статуи Мик Джагър и Кийт Ричардс

Бронзови скулптури на две от най-великите рокендрол звезди – Мик Джагър и Кийт Ричардс, бяха издигнати в родния им град Дартфорд, графство Кент, прочут главно с тунела си и мост на р. Темза, написа " Гардиън ", представен от БНР.

Двамата се срещат като младежи на перона на градската железница през 1961 година и основават " Ролинг Стоунс " на идната година. Джагър и Ричардс са учили в едно и също главно учебно заведение, само че в разнообразни гимназии.

" Стоунс " стават една от най-успешните банди в историята, продължавайки да радват публиката и до през днешния ден. 

Авторката Ейми Гудман е озаглавила композицията си " Блестящите близнаци ", а тя бе открита през вчерашния ден публично.
 Снимка АП/БТА

Вокалистът и китаристът са в присъщи " концертни " пози, въпреки и типични за... по-младите им години. В момента Мик и Кийт са общо на 159 години, като ще ги закръглят на 18 декември, когато чаровният китарист ще чукне осемдесетака.

Което не им пречи до август, 2022 година (засега!) да имаха турне.

Досега скулптури по света има на не едно и две рок величия - да вземем за пример Джон Ленън, Чък Бери, Фреди Меркюри, Джими Хендрикс, Фил Лайнът, Бон Скот... България е присъща с единствената в света скулптура на Рони Джеймс Дио - в Каварна, открита по времето на " Хеви кметъла " Цонко Цонев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР