Бронзовата медалистка от Световното първенство по олимпийско карате Ивет Горанова

...
Бронзовата медалистка от Световното първенство по олимпийско карате Ивет Горанова
Коментари Харесай

Ивет Горанова разочарована, че не е в десетката на най-добрите спортисти на България за 2018 г.

Бронзовата медалистка от Световното състезание по олимпийско карате Ивет Горанова чака през 2019-а година да има по-големи спортни триумфи. Българката, която завоюва исторически първи орден за България в този спорт от шампионат на планетата при дамите ", беше наградена за " Пробив в международния спорт ". Преди няколко дни Горанова приключи на пето място на мощен шампионат по олимпийско карате Серия А в Шанхай (Китай).

" Радостна съм, че спечелвам тази премия. Надява се това да е началото на моята кариера и в бъдеще да имам по-големи триумфи. В Китай имах пет срещи, а на полуфиналите изгубих от лидерката в международната класация и европейска шампионка Анжелика Терлюга от Украйна, която победих на международното състезание. Но ще взема много точки за международната класация за олимпийските игри в Токио 2020 ", сподели Горанова.

Българката добави, че към този момент е добре познато име в спорта. " Сега всички ще виждам моята игра, ще вършат тактики срещи мен, както аз върша против другите състезателки. В Китай имаше 79 състезателки в моята категория, а общо на шампионата към 1300 ", добави Горанова.

Следващата година ще бъде тежка за нея, тъй като ще се бори за квоти за олимпийските игри в Токио 2020. " Имаме много тежка година, съвсем всяка седмица имаме лагери и надпревари. В края на март е европейското състезание, а класиране в топ 5 носи квота за европейските олимпийски игри в Минск. Победа там така обезпечава квота за Токио ", разкри Горанова. Трима състезатели са на олимпийска подготовка и с най-големи шансове да вземат участие в Токио - Ивет Горанова, Александра Стублева и Стефан Петков.

Генералният секретар на БНФК Борис Николов сподели, че в централата одобряват премията на Горанова като " едно самопризнание за нашата работа ". " Сега след всички тези награди упованията към Ивет стават по-големи, само че ние имаме вяра, че тя е мощна и ще се оправи с тези упования, ще ги извърши и даже ще ги надмине ", добави Николов.

Ивет Горанова призна, че е разочарована от обстоятелството, че не е попаднала в топ 10 на анкетата състезател на годината за 2018-а. " Разочарована съм. Имах упоритости да бъда в десетката, за мен това би било огромно самопризнание. Надявам се идната година да имам по-големи триумфи и да попадна в тази анкета ", съобщи състезателката.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР