Бронирано ауди спасило Иван Гешев при избухването на насочената осколочна

...
Бронирано ауди спасило Иван Гешев при избухването на насочената осколочна
Коментари Харесай

Опитът за атентат срещу главния прокурор е осъществен с мощно взривно устройство

Бронирано ауди избавило Иван Гешев при експлоадирането на ориентираната осколочна бомба 
Кортежът също е бил от бронирани коли, което евентуално изяснява и неналичието на съществено потърпевши

Насочена осколочна бомба е била взривена отдалечено под автомобила, в който е пътувал основният прокурор Иван Гешев, споделиха за източници от спецслужбите. Става въпрос за атентат, а не за случай, разяснява единият източник. Гората към мястото на гърмежа е била изцяло унищожена. При първичен оглед се намират сачми, от ударната вълна осколките са потрошили дърветата в радиус от 20 метра.

Ударната вълна е произвела пламък над 5 метра. Според сапьорите на място гърмежът е бил мощен като за ликвидиране.

Гешев е пътувал в бронирано ауди и това го е избавило, научи още " 24 часа ". Бронираната кола, в която е бил основният прокурор, е с и голям брой вреди.

Според осведомени той употребява няколко бронирани автомобила. Затова и на обществени събития публицистите са го забелязвали да идва с разнообразни марки коли. Днес кортежът на основния прокурор също е бил от бронирани коли, което евентуално изяснява и неналичието на съществено потърпевши.

Ползвани са колите, с които Гешев пътува за Украйна. Трябвало е по-късно да замине за Турция с други коли. Главният прокурор обаче решил да се отклони и да участва на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк. Явно атентаторите са били известени за смяната в проектите и са заложили гърмежа по пътя София-Самоков. Взрив е бил заложен и по пътя за Турция, настояват от службите.

 Огледите на мястото не престават.  Там е и шефът на националното разследване Борислав Сарафов, който се чака малко по-късно следобяд да направи изказване. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР