Бронираният влак на севернокорейския лидер Ким Чен-ун пресече границата на

...
Бронираният влак на севернокорейския лидер Ким Чен-ун пресече границата на
Коментари Харесай

Бронираният влак на Ким Чен-ун вече е в Русия

Бронираният трен на севернокорейския водач Ким Чен-ун пресече границата на Северна Корея с Русия и дойде на гара в южната част на Приморския край, съобщи ТАСС

Лидерът на азиатската страна е излязъл от вагона, приел е цветя, както и самун и сол. Руски публични лица ще посрещнат Ким Чен-ун, който се е насочил към Владивосток за историческа среща с съветския президент Владимир Путин.

Ким Чен-ун е останал на гарата „ Хасан “, където е Домът на руско-корейското другарство. Дървената къща-музей от близо 100 кв.м. е издигната през 1986 година покрай граничния пункт сред двете страни. Тя е била основана в чест на Ким Ир Сен, направил посещаване в Съюз на съветските социалистически републики още веднъж с трен.

Очаква се Ким Чен-ун и Владимир Путин да обсъдят редица въпроси, измежду които спокойно решение на нуклеарното напрежение на Корейския полуостров. Двамата водачи ще потърсят и способи за усилване на двустранното съдействие сред Москва и Пхенян. Ким Чен-ун към този момент два пъти организира среща с американския държавен глава Доналд Тръмп, до момента в който с Путин ще се срещне за първи път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР