Бронираният влак на председателя на Държавния съвет на КНДР Ким

...
Бронираният влак на председателя на Държавния съвет на КНДР Ким
Коментари Харесай

Влакът на Ким Чен-ун отпътува от Владивосток за Северна Корея

Бронираният трен на ръководителя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун потегли от гарата във Владивосток и се насочи назад към Северна Корея, заяви ТАСС.

В церемонията по изпращането на севернокорейския водач взеха присъединяване министърът по развиването на Далечния изток и Арктика Александър Козлов, губернаторът на Приморски край Олег Кожемяко, заместник-министърът на външните работи на Русия Игор Моргулов и съветският дипломат в Северна Корея Александър Мацегора. Пътят от Владивосток до граничната гара Хасан е 300 км и ще отнеме от 7 до 9 часа.

Преговорите сред президента на Русия Владимир Путин и Ким бяха извършени през вчерашния ден на остров Руски във Владивосток. Лидерите в детайли разискаха положението и вероятностите на междудържавните връзки, разгледаха в детайли въпросите, свързани със обстановката на Корейския полуостров, в това число и с казуса с денуклеуризацията. Това беше първата персонална среща сред Путин и Ким.

По-рано през днешния ден Ким взе участие в гала по полагане на венец на мемориала "Бойната популярност на Тихоокеанския флот " във Владивосток. Пред мемориала се строи почетен часовой в парадна униформа. Военнослужещите сложиха венеца край безконечния огън, а Ким се приближи до него и смъкна шапката си, след което участниците в церемонията резервираха минута безмълвие.

Мемориалният комплекс е открит през 1975 година и е отдаден на военнослужещите от Приморски край, починали през Втората международна война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР