Брок Нелсън вкара в продължението и Ню Йорк Айлъндърс спечели

...
Брок Нелсън вкара в продължението и Ню Йорк Айлъндърс спечели
Коментари Харесай

Ветеранът Евгений Малкин стигна до клубен рекорд при загуба на Питсбърг от Айлъндърс

Брок Нелсън вкара в продължението и Ню Йорк Айлъндърс завоюва с 4:3 против Питсбърг Пенгуинс. Така Айлъндърс поведоха с две точки на Пенс в конкуренцията за последните две квоти за плейофите в Източната конференция. С четири точки зад осмия Питсбърг са Отава Сенатърс и Флорида Пантърс.

Андерс Лий приключи с два гола за Ню Йорк и Хъдсън Фашинг заби четвъртата шайба. Илия Сорокин, който избави 33 удара, записа първата си асистенция за сезона при паса за победния гол на Нелсън.

Джейк Генцел, Джейсън Зъкър и Джош Арчибалд вкараха головете за Питсбърг, а ветеранът Евгений Малкин стигна до клубен връх. След като бе осъден при започване на мача, съветският нападател към този момент има 1050 минути на пейката и две повече от досегашния водач в класацията Кевин Стивънс (1048 минути).

На 11 февруари Малкин влезе в топ 50 на реализаторите в историята на НХЛ. С две асистенции против Анахайм Дъга нападателят записа 1200 точки в кариерата си в Лигата.

Руснакът играе в НХЛ от 2006 година и през цялото това време той е бил част от Питсбърг, с който завоюва три пъти купа “Стенли ”.

Дарнел Нърс бе прецизен 4:49 минути преди края на постоянното време и Едмънтън Ойлърс преодоля два гола недостиг за победа с 3:2 против домакина Бостън Брюинс, който до този миг бе в рекордна за сезона серия от 10 следващи триумфа.

Еван Бушар и Райън Маклеъд също вкараха за Едмънтън, който завоюва четири от последните си пет мача. Давид Пастърнак записа гол и асистенция за Брюинс, а последното попадение бе дело на Брад Марчанд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР