Броени дни след Националното събрание на ДСБ, на което Атанас

...
Броени дни след Националното събрание на ДСБ, на което Атанас
Коментари Харесай

Младежката организация на ДСБ се саморазпусна

Броени дни след Националното заседание на ДСБ, на което Атанас Атанасов беше избран отново за водач на партията, от младежката й организация оповестиха, че се саморазпускат.

Решението е дълго премисляно, настояват от Националния юношески клуб на ДСБ в прощалното си обръщение, оповестено във Facebook. И твърдят, че ще продължат да поддържат партията, само че без да вземат участие в нейния уред, който считат за „ злепоставен, амортизиран и нездравословен “.

Конгресът беше закрит за медиите в най-важната си част. Но снимано от участник видео сподели, че сред партийците е имало гневни пререкания и обвинявания в изменничество на ползите на ДСБ. Разцеплението стана очевидно от резултата при гласуването за лидер на групировката. Тогава Атанасов завоюва с неособено огромна преднина пред на практика незнайната отвън ДСБ Цецка Бачкова, която беше единственият му противник за поста.
Според младежите през цялото време на мандата на Атанас Атанасов работата им е срещнала "студена индиферентност ". Като образец дават това, че сами са защитавали идентичността на партията в медиите, където тя постоянно е била бъркана с "Да, България " на Христо Иванов. "Не можете да си визиите какъв брой е мъчно да обясниш на някого на възраст под 30 години, кой е Атанас Атанасов. Почти толкоз мъчно, едвам накарате Атанас Атанасов да приказва с някой, който е под 30-годишна възраст ", показват иронично те. По думите им, ДСБ е изгубила образа си и се е трансформирала в "малка, капсулирана партия за хора, доближени до управлението ". Краят на взаимоотношенията сред партийните шефове и клуба идва след борба против опити за назначения на родственици на членове на управлението, настояват младежите. И с оскърбление напомнят, че са били наричани "сикаджии " и "блюдолизци на ГЕРБ " от Стоян Михалев - народен представител и покровител на Атанасов, по време на Националното заседание.
В умозаключение младите в ДСБ показват терзанието си, че партията ще се трансформира в присъдружна организация на друга партия - без да я посочват.



При такова развиване тя в действителност ще последва ориста на Съюз на демократичните сили. Синята групировка пристана на ГЕРБ преди към две години и на процедура изцяло се обезличи.

Ето и видеото на речта на Стоян Михалев, която възмути съперниците на Атанас Атанасов на Националното заседание:

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР