Броени дни след финала на най-българското реалити в телевизионния ефир

...
Броени дни след финала на най-българското реалити в телевизионния ефир
Коментари Харесай

Кристина Димитрова, Краси Аврамов, Димитър Господинов-Гуспа се потопиха в магията на Маутай

Броени дни след финала на най-българското реалити в телевизионния ефир „ Фермата “, Гуспата подвигна наздравица с мистериозното байдзиу Маутай.

 

На обичайното коледно Маутай празненство той бе в компанията на Славия Иванова – дамата до него, с която чакат с неспокойствие своята рожба. Краси Аврамов призна, че за първи път пробва популярните шотове чист балсам от напитката на дипломацията в Китай и бе впечатлен от детонацията на над 100 усета, с които се слави Маутай.

 

Кристина Димитрова блестеше в елегантен тоалет, а създателката на Dony Cosmetics Дони Василева насочи топли коледни пожелания към всички.

Гостите бяха посрещнати с най-актуалния коктейл от новата сбирка на Маутай – Драконови сълзи.

 

Специално квалифицираните изискани блюда съвършено партнираха на умами усета на мистериозната напитка. Богатият избор от пролетни ролца и салата, гьоза, пиле в ананас, многообразие от суши и гюнко-мен придвижиха гостите в далечните азиатски ширини, а сладоледът мисо-карамел, в компанията на сорбе от манго, се трансфораха в най-желания десерт.

 

Международният специалист и арбитър за виновност и спиртни питиета Маргарита Левиева разиска достолепията на мистериозното байдзиу с представителите на Ломско Пиво и винарска маза Типченица. Празничният дух завладя присъстващите, а специфичните коледни играчки на Маутай, украсили триметровата елха, бяха натурален фон за фотоси.

 

 

Домакинът и представител на Маутай за България, Влад Гицоайка, подвигна първата наздравица, а на гостите бе предоставена опцията да дегустират в тъкмо избран ред  откритието на десетилетието в спиртните питиета Маутай Йингбин, Маутай Принс и Маутай Летяща Фея.  

Главният редактор на сп. Бакхус, Андреа Пунчева, за малко изневери на обичания си коняк и се отдаде на екзотичното прелъщение Маутай.

Събитието почетоха журналистът Антон Стефанов, травъл блогърът Мария Тарашманова, ПР специалистът Ива Екимова, публицисти, другари и представители на китайските бизнес и общественост у нас.

 

Всеки от присъстващите получи специфичен коледен комплимент – сребърна възпоменателна монета с нанесено отчасти позлатяване на тематика " Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, 2018 година “ с пожелания за здраве и топлота в дома и фамилията.

 

Байдзиу е тип спиртна питиета, създавана от сорго, отпреди повече от 2000 години. Сорго е тип житна просвета, която устоя на засушаване и не съдържа глутен. Маутай е отличен аперитив и диджестив, може да се употребява и с храна и отлично се миксира в коктейли, участвайки, по едно и също време, като битер и модификатор на усети.

 

Маутай (Moutai) е една от най-популярните марки байдзиу, носеща името на едноименното планинско градче Маотай в югозападен Китай, провинция Гуейджоу. Също по този начин е националната горделивост на Китай, както и знак на качество и авторитет.

 

Повече информация:
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР