Броени дни преди вота „2 в 1“ на 14 ноември,

...
Броени дни преди вота „2 в 1“ на 14 ноември,
Коментари Харесай

Полицията влезе във „Враждебна“, „Христо Ботев“ и „Факултета“ заради купуването на гласове

Броени дни преди вота „ 2 в 1 “ на 14 ноември, поредна акция на полицията против пазаруването на гласове. От прокуратурата оповестиха пред bTV, че от началото на предизборната акция следят повече от 300 преписки и досъдебни производства, свързани с нарушавания на изборния развой.

От държавното обвиняване са образували 252 преписки и 57 досъдебни производства, свързани с нарушавания на политическите права на жителите. Делата главно са свързани с пазаруване на гласове, прецизират от прокуратурата. Само 12 преписки и 2 досъдебни производства съдържат данни за нарушавания, отнасящи се за изборите за президент и вицепрезидент. Всички останали 240 преписки и 55 досъдебни производства се отнасят за изборите за парламент.

Главният прокурор Иван Гешев е изискал от ЦИК събаряне на имунитета на един претендент за президент и на двама претенденти за народни представители. На двама към този момент са повдигнати обвинявания.
Междувременно столичната полиция, дружно с Жандармерията организираха профилирана интервенция против купения избор в кварталите „ Враждебна “, „ Христо Ботев “, „ Факултета “.

Проверени са частни домове и търговски обекти. След претърсвания на адреси са формирани две досъдебни производства, формирани 12 констативни и 8 предупредителни протокола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР