Броени дни преди местните избори продължават специализираните полицейски акции в

...
Броени дни преди местните избори продължават специализираните полицейски акции в
Коментари Харесай

Акция срещу купения вот във Великотърновско: Обещавали се екскурзии след изборите

Броени дни преди локалните избори не престават профилираните полицейски акции в страната против купения избор. Акцията във Велико Търново стартира рано сутринта. Екипи на полицията и жандармерията влязоха в село Водолей. Има трима арестувани за изборни нарушавания.

Акция се организира и на територията на Русенска област, където са построени КПП-та. Проверяват се всички коли. В село Водолей през последната една година броят на новорегистрираните поданици внезапно повишен. 

" Средно по десетина души са регистрирани на един адрес, къщите са на пръв взор необитаеми, само че все пак има направени адресни регистрации. Целта е да установим тези хора по какви аргументи са били регистрирани, кой им е съдействал за такава регистрация. Сумарно са към 50 индивида най-малко. Говорим за интервал към година ", сподели гл. контрольор Веселин Райков, съобщи bgonair.

Местните поданици отхвърлят да са им давани пари за някой от кандидат-кметовете.  " Питаха ни, ревизираха ни персоналните карти, шестчленно семейство сме. В тази къща живеем  аз, синът ми, снаха ми, двете ми внучета и съпругата ми. Не се занимавам с тези избори, тъй като в нашето село има доста доносници, нито даваме пари, нито се занимаваме с пари ", съобщи Стефан Христов, гражданин на селото.

От полицията обаче настояват, че има данни за търговия с избор. " Доста от претендентите спомагат на хората с цел да бъдат адресно регистрирани – да им извадят документи, персонални карти. Има и обещания за екскурзии след изборите ", твърди гл. контрольор Райков.

В Русе тази заран бяха построени контролно-пропускателни пунктове, на които бяха проверявани всички коли. Полицейската акция и там беше ориентирана против нарушавания и закононарушения против политически права на жителите и противопоставяне на стандартната престъпност.

Сред задържаните в село Водолей е 50-годишен мъж от Велико Търново за стопански закононарушения, като се ревизира и присъединяване му в търговия с избор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР