Бродещи призраци и смразяващ кръвта женски писък. Това са само

...
Бродещи призраци и смразяващ кръвта женски писък. Това са само
Коментари Харесай

Проклятието на цифрата 4: Призраци и писъци плашат до смърт шофьорите в най-зловещия тунел в света

Бродещи призраци и вцепеняващ кръвта женски вик. Това са единствено част от прекарванията, за които описват малцината смелчаци, минали през най-зловещия тунел в света - Кийотаки.

Построено преди близо 100 години в Япония, в оборудването са станали голям брой произшествия, необясними паранормални феномени и съдбовни произшествия.

Тунел Кийотаки е дълъг тъкмо 444 метра.

Madly in Japan - you won't come out the same as you went in
— AmericasMostHaunted (@amhaunted)
Числото 4 се смята за съдбовно от японците. В Страната на изгряващото слънце толкоз се опасяват от него, че постройките са издигнати без четвърти етаж, т.е. след третия следва петият.

Ирационалният боязън от цифрата 4 даже има свое име - тетрафобия.

Фобията от четворката е публикувана в Китай, Корея и Япония. Учените изясняват страха от цифрата с близкото наречие на йероглифа, означаващ „ четири ”, с този на думата „ гибел ” или „ крах ”. Двата звучат почти като „ съй ”, само че според от тона, с който е произнесена, думата радикално трансформира своя смисъл.

What Is Tetraphobia?
— GrayWalf (@gray_walf)
Жителите на Япония имат вяра, че числата имат голямо въздействие върху живота на всеки човек. Затова са извънредно деликатни с потреблението им.

Вярването, че цифрата 4 носи злощастие в азиатските страни е толкоз мощно, че етажи, съдържащи цифрата 4, съвсем постоянно липсват в публични здания и институции. Когато член на фамилията е болен, никой не загатва съдбовната цифра, а телефонни номера, които я съдържат, са доста по-евтини от останалите.  Ако клиент с подобен номер им позвъни, японците евентуално в никакъв случай няма да отговорят на позвъняването.

If you're wondering how jumped to, one word -
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР