Британците вече похапват ягоди с вкус на ананас, които се

...
Британците вече похапват ягоди с вкус на ананас, които се
Коментари Харесай

Нова мода - бели ягоди с вкус на ананас

Британците към този момент похапват ягоди с усет на ананас, които се появиха преди броени дни в магазините им. Специалните плодове наподобяват като елементарните ягоди, с тази разлика, че са чисто бели на цвят, с червени семки.

Те имат освен ананасов усет, само че и към тях се носи богато благоухание на екзотичния плод. Ананасовите ягоди ще се продават във Англия в продължение на пет седмици.

След това сезонът на този специфичен плод просто завършва. Ягодите с усет на ананас дълги години са били познати на локалното население в Южна Америка. Това е била дивата вариация на ягодите.

В началото на XXI век тези специфични ягоди почнали лека-полека да изчезват и са щели да бъдат изтрити от лицето на земята. Но холандски фермери взели самодейността в свои ръце и почнали да ги отглеждат за продажба.

Специфичните ягоди се отглеждат в оранжерии. Плодовете се считат за изцяло узрели, когато зеленият им цвят премине в изцяло бял, а семките върху тях станат червени.

Сто двадесет и пет грама от плодовете се продават по 3 лири, а след тринадесети април цената им ще нарасне с една лира. Това обаче не са единствените забавни плодове на пазара.

Сладки като същински плодове домати са се появили във веригите супермаркети в Англия. Те са от сорта Sugar и са отгледани в слънчева Испания. Вкусът на тези домати припомня грозде или праскова.

Размерът на сладките домати е като на чери-доматките. Те имат доста витамин С – задоволително е едно дете да изяде шепичка такива доматки и получава половината от дневната норма на витамин С.

Двеста и осемдесет грама от сладките домати се продават за съвсем две лири. Тези домати обаче са генно модифицирани. А учени от Съединени американски щати откриха ген, който кара доматите да стават по-сладки без генно инженерство.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР