Британците, които се борят със смразяващо ниски температури и обилен

...
Британците, които се борят със смразяващо ниски температури и обилен
Коментари Харесай

Великобритания може да изпита недостиг на природен газ, тъй като извънредно ниските температура увеличиха потреблението



Британците, които се борят със смразяващо ниски температури и изобилен сняг през тази седмица, могат да имат проблеми с отопляването на техните домове, защото Англия е изправена пред дефицит на природен газ.

Агенция MarketWatch цитира компанията за комунални услуги National Grid PLC (доставяща ток и природен газ под домовете), която издаде в четвъртък " предизвестие за недостиг на природен газ ", предупреждавайки, че до края на деня страната може да изчерпи складовите газови ресурси, защото търсенето е доста високо в изискванията на рискови метеорологични условия.

Това е най-опасното предизвестие и идва в миг, когато студените фронтове, известни като " Звяр от изток ", санкционират през последните дни Англия и огромна част от Европа със замръзващ сибирски въздух, който към този момент аргументи най-лошата зимна стихия от доста години насам. Снежната стихия към този момент аргументи четири смъртни случая в Обединеното кралство.

Обилни снеговалежи оставиха блокирани и стотици водачи по английските пътища. Затворени са редица учебни заведения, а голям брой полети и влакове бяха анулирани или забавени.

Температура -11,7 градуса по Целзий беше най-ниската, която на този стадий беше записана в британския град Фарнбъро, на към 31 благи югозападно от Лондон. Междувременно жителите на югозападното крайбрежие в района на Корнуол станаха очевидци на отчасти заледяване на морето.

Национална метеорологична работа на Англия разгласява в четвъртък второ " алено предизвестие ", като съобщи, че планува нови мощен снеговалеж, включващ и условия за снежни бурии, които да продължат и през ранния петък, като най-засегнати се чакат да бъдат южните елементи на страната.

" Много е евентуално да има по-дълготрайно спиране на зареждането и на други комунални услуги, дружно с увреждане на дървета и други структури вследствие на мощен сняг или лед ", предизвести Национална метеорологична работа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР