Британското военно разузнаване в ежедневната си сводка, публикувана в Туитър,

...
Британското военно разузнаване в ежедневната си сводка, публикувана в Туитър,
Коментари Харесай

Лондон: Украйна удържа плацдарм край Антоновския мост

Британското военно разузнаване в ежедневната си сводка, оповестена в " Туитър ", удостоверява заключението, последвано от неофициални известия от двете страни през последните дни: Въоръжените сили на Украйна са окупирали и държат плацдарм на стълбовете на опустошения Антоновски мост на левия бряг на р. Днепър против Херсон, по-голямата част от която остава окупирана.

" От към 23 юни ", съгласно английското разузнаване, " украинските сили съвсем сигурно са възобновили разполагането на личен състав " на източния бряг на Днепър покрай стълбовете на Антоновския мост в Херсонска област.

. Отбраняващите се сили включват елементи от съветската 7-ма гвардейска десантно-щурмова дивизия, която принадлежи към Днепърската формация войски.

През последните седмици съветското командване с огромна възможност е трансферирало част от силите на групата войски " Днепър " от крайбрежията на Днепър, с цел да укрепи Запорожкия сектор на фронта, счита английското разузнаване.

Боевете при стълбовете на моста съвсем несъмнено са усложнени от сриването на язовир Каховка на 6 юни и последствията от него: наводнения, опустошения и кални наноси .

Украинските организации цитират на първо място в Украйна и контранастъплението, като по този начин косвено признават информацията, която се появи в съветски провоенни телеграм канали за удар на съветската войска с " Искандер " по Антоновския мост . Вчера съветските Z-канали разгласиха видеозапис на това, за което се твърди, че е удар на ракетна система " Искандер " по левия бряг на река Днепър.

Преди няколко дни съветските военни репортери оповестиха, че украинските войски са основали дребен плацдарм в региона, а мостът е бил употребен като леговище от обстрел.

Припомняме, че, свързваща южния украински град Херсон и следения от съветските сили източен (ляв) бряг на река Днепър предходната година в опита им да спрат украинското контранастъпление. Тогава
 Руски блогъри: Украинците стъпиха на левия бряг на Днепър
Руски блогъри: Украинците стъпиха на левия бряг на Днепър

Украинският десант е съумял да напредне още на юг, съгласно украински източници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР