Британското правосъдие постанови 12 г. затвор за бръснар, изпратил на

...
Британското правосъдие постанови 12 г. затвор за бръснар, изпратил на
Коментари Харесай

Лондонски бръснар пращал пари от помощите за COVID на `Ислямска държава` - Свят

Британското правораздаване постанови 12 година затвор за бръснар, изпратил на " Ислямска страна " в Сирия хиляди лири от помощите за компании, отпуснати по време на епидемията от COVID-19 , оповестиха Франс прес, ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Дано Аллах ви унищожи, ще се забележим на Страшния съд. Вие сте неверници и ще горите в пъкъла ", развикал се 43-годишният Тарек Намуз към служителите на реда в съда, щом чул присъдата.

Мъжът, притежател на фризьорски салон в Западен Лондон, получил по време на пандемията финансова помощ от локалните управляващи. Но от ноември 2020 година до май 2021 година, когато бил задържан, пращал парите в Сирия.

Полицията съумяла да наблюдава парични преводи в размер на 11 280 лири (12 750 евро). Тарек Намуз обаче се похвалил на другар, който го посетил в пандиза, че е изпратил 25 000 лири (28 250 евро) на човек, който описал като " някогашен войник на ИД " и който можел да купи снайперски пушки за 2500 лири (2825 евро).

" Изобщо не съм изпращал такива пари ", споделил той на процеса. По време на следствието обаче Намуз декларирал, че е пращал средства " в помощ на бедните и нуждаещите се в Сирия ".

Той бе наказан и тъй като държал на запис в телефона си клипове с пояснения по какъв начин се вършат взривни устройства и по какъв начин се употребява нож при набези против хора. Освен това свалял от мрежата Телеграм агитация на ИД.

През 2014 година Намуз към този момент бил наказан на 10 година затвор за обезчестяване на 18-годишно момиче в притежаван от него лондонски пъб. През септември 2019 година бил освободен условно.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР