Британското правителство заяви, че във връзка с войната в Украйна

...
Британското правителство заяви, че във връзка с войната в Украйна
Коментари Харесай

Великобритания санкционира още четирима руски олигарси

Британското държавно управление съобщи, че по отношение на войната в Украйна е глобило четирима съветски магнати, разрастващи своята активност най-вече в региона на производството на стомана и преработката на първични материали, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред глобените са Александър Абрамов и Александър Фролов, които Англия разказва като известни сътрудници на олигарха Роман Абрамович, който самият беше глобен по-рано тази година. Двамата са били набелязани поради присъединяване си в добивния, транспортния и строителния бранш, съобщи английското външно министерство.

Богатството на Абрамов възлиза на 4,1 милиарда лири (4,7 милиарда долара), а това на Фролов - на 1,7 милиарда лири. Фролов е някогашен основен изпълнителен шеф на компанията " Евраз ", която също е глобена от Англия, защото е от " стратегическо значение за съветското държавно управление ".

Другите двама глобени за Айрат Шаимиев, чието благосъстояние е оценено на 902 милиона лири, и Алберт Шигабутдинов, оценен на 977 милиона лири. Шигабутдинов управлява към 96 на 100 от химическата и петролната промишленост в самостоятелния съветски район Татарстан, в това число и добива на нефт.

" Днес глобяваме още четирима олигарси, които разчитат на Путин за своите управителни позиции и на собствен ред финансират военната му машина ", съобщи външният министър Джеймс Клевърли. " Насочвайки се към тези лица, ускоряваме икономическия напън върху Путин и ще продължим да го вършим, до момента в който Украйна надделее ", добавя английското външно министерство.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР