Британското правителство заяви, че има първи бегли признаци на стабилизиране

...
Британското правителство заяви, че има първи бегли признаци на стабилизиране
Коментари Харесай

Британски министър: Има бегли признаци на стабилизиране по бензиностанциите

Британското държавно управление съобщи, че има първи бегли признаци на стабилизиране по бензиностанциите след дни на големи опашки от презапасяващи се хора из цялата страна. Медиите обаче не престават да излъчват информации и фрагменти за проблеми със зареждането по бензиностанциите вследствие на нарушената снабдителна верига, предава кореспондентът на БНР в столицата на Обединеното кралство.

Британският министър на превоза Грант Шапс съобщи за „ Скай нюз “, че колкото по-скоро хората се завърнат към естествените си привички и престанат под паника да се запасяват с гориво, толкоз по-скоро ще бъде решена рецесията със снабдяването:

„ Много гориво към този момент мина в резервоарите на колите на хората и в този момент се следят първи доста бегли признаци на стабилизиране на запасите по бензиностанциите, което още не може да се усети по опашките “.

Казаното от Шапс бе доказано и от Асоциацията на автомобилистите, като оттова също споделиха, че към момента има прекалено много хора по отворените бензиностанции, а броят на затворените продължава да е висок.

Медиите разпространиха видео от случай на бензиностанция в югоизточния лондонски квартал Уелинг, на което се вижда по какъв начин водач се пробва да прогони с нож различен клиент, който го прережда.

Армията продължава да е в подготвеност да се намеси като изпрати водачи на цистерни, в случай че се наложи.

Матю Оксенфорд, европейски анализатор на списание „ Икономист “ съобщи, че 5-те хиляди краткотрайни визи за водачи са „ капка в морето “ за решаването на проблемите и надали ще примамят доста европейци, които ще би трябвало да изоставят непрекъснатата си работа.

Той предизвести, че комбинацията от дефицит на служащи и по-високите цени на силата могат да тласнат инфлацията още по-високо през идващите месеци, което ще докара до проблеми и в други браншове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР