Британското правителство официално обяви началото на период на национален траур

...
Британското правителство официално обяви началото на период на национален траур
Коментари Харесай

Великобритания официално обяви началото на националния траур

Британското държавно управление публично разгласи началото на интервал на народен печал за кралица Елизабет Втора , оповестява " Ройтерс ".

Кабинетът разгласява " управление за народен печал ".

Документът съдържа инструкции за развяването на флагове, информация за пътуванията и други бизнес и публични услуги и в него се показва, че траурът ще продължи до края на деня на държавното заравяне.

Правителството посочи, че през интервала на печал не е наложителна анулацията или отлагането на събития и спортни прояви, нито затваряне на местата за развлечение, като решението за това остава напълно по преценка на обособените организации.

Елизабет Втора умря през вчерашния ден на 96-годишна възраст. Тялото ѝ ще бъде положено в Уестминстър Хол. Преди това ще има къса гала по посрещането на ковчега, а след нея хората ще имат опция да отдадат респект.

Вероятно ще се организира по този начин наречената гала - бдение на принцовете. Тя се състоя през 2002 година след гибелта на кралицата майка Елизабет - тогава нейните внуци за малко освободиха защитата, с цел да могат те да постоят на стража до ковчега. Нещо сходно се случи и след гибелта на крал Джордж V.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР