Британското правителство обяви, че ускорява подготовката за излизането на Великобритания

...
Британското правителство обяви, че ускорява подготовката за излизането на Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания ускорява подготовката за Брекзит

Британското държавно управление разгласи, че форсира подготовката за излизането на Англия от Европейски Съюз, разглеждайки варианти с и без съглашение, и в тази връзка разгласи, че желае да наеме през 2018 година сред 3000 и 5000 души, съобщи Франс прес.

Новите назначения могат да доближат даже до 8000 души в края на идната година. Досега бяха основани близо 3000 работни места, от които 300 за юристи, в разнообразни държавни служби по отношение на Брекзита.

На съвещание на английското държавно управление министърът за Брекзит Дейвид Дейвис сподели, че подготвителните работи за излизането от Европейски Съюз са се ускорили доста през последните месеци. Различните министерства създават проекти за използване на Брекзит в към 300 области. Всяко едно от министерствата приготвя страната за разнообразни вероятни контрактувани решения за Брекзит, както и за сюжет при неналичието на съглашение сред Лондон и Брюксел.

Според представител на английския министър председател Тереза Мей в тези проекти има съответни периоди за използване, по-специално за намирането и подготвянето на нови фрагменти, създаването и доставката на осведомителни системи, внасянето на нужните законови промени.

Говорителят сподели, че Тереза Мей е уверена, че може да реализира съглашение за Брекзит, планувано за март 2019 година, макар различията в държавното управление по отношение на тактиката за водене на договаряния.

Лондон към този момент разгласи, че влага 662 милиона лири (753 милиона евро) за подготовката за Брекзит, включително и за две нови министерства. Лондон изрази подготвеност да вложи още пари, в случай че е належащо.

В понеделник английското държавно управление разгласява лист на 58 стопански бранша, за които е пресметнала въздействието от Брекзит. Тези браншове съставляват към 88 % от английската стопанска система и варират от рекламата до селското стопанство, минавайки през търговията, туризма, фармацията и аерокосмическата промишленост.

Вчера английският министър за Брекзит Дейвид Дейвис сподели, че идващият кръг от договарянията ще стартира на 8 ноември, съобщи Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР