Британското правителство е напълно отворено“ към идеята за забавяне на

...
Британското правителство е напълно отворено“ към идеята за забавяне на
Коментари Харесай

Британският здравен министър: Вдигането на локдауна може да бъде отложено

Британското държавно управление е „ изцяло отворено “ към концепцията за закъснение на цялостното повдигане на локдауна в Англия на 21 юни, в случай че това е належащо, съобщи министърът на опазването на здравето Мат Ханкок.

Заложената дата за излизане от локдауна в „ пътната карта “ на премиера Борис Джонсън е 21 юни, само че увеличаващите се случаи на заразявания с индийския вид на ковид, прочут още като „ Делта “, и мнението на доста учени, че не би трябвало да се избързва, слага под въпрос датата, макар че самият министър председател не вижда основателна причина за отсрочване на този стадий.

Пълното повдигане на локдауна ще значи рухване на всички законови ограничавания за обществените контакти. Нощните клубове ще бъдат отворени, ще паднат рестриктивните мерки за представления, сватби и други обществени събития.

Мат Ханкок съобщи през днешния ден в шоуто на Андрю Мар по Би Би Си, че държавното управление ще проучва данните още една седмица и тогава ще бъде взето решение.

Запитан дали някои от ограниченията като носене на маски и продължение на работа от у дома ще останат след повдигането на локдауна, Ханкок съобщи, че това не е изключено.

Министърът сподели, че разновидността „ Делта “ се предава  с 40%  по-лесно от британския вид от Кент, прочут като „ Алфа “.

Ханкок означи, че всеобщото имунизиране върви доста сполучливо и се надява до 21 юни да бъдат имунизирани към три пети от пълнолетното население.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР