Британското правителство е готово да изплати 40 млрд. паунда (45,18

...
Британското правителство е готово да изплати 40 млрд. паунда (45,18
Коментари Харесай

Таймс: Лондон готов да заплати около 45 млрд. евро на ЕС при напускането си

Британското държавно управление е готово да изплати 40 милиарда паунда (45,18 милиарда евро) на Европейския съюз по поети финансови отговорности при излизането си от състава му, написа през днешния ден вестник " Таймс ", представен от ТАСС.

Вестникът прави този извод от програмната тирада за Брекзита, която премиерката на Обединеното кралство Тереза Мей произнесе във Флоренция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изданието цитира два източника в Брюксел и отбелязва, че тази сума се състои от два съставния елемент. Единият от тях са доказаните от Мей във Флоренция отговорности на Лондон да направи вноските си в Европейски Съюз до приключването на настоящия бюджетен интервал, разчетен до 2020 година Става дума за разноски в размер на 20 милиарда паунда.

Вторият съставен елемент в примерно същия размер са други отговорности на Англия, които съгласно вестника ще бъдат разисквани настрана, като заплащанията по тях могат да бъдат разсрочени за доста години.

При това не се удостоверява публично никаква сума за " откуп за Брекзита ", както го кръстиха локалните медии на Острова. Тази седмица вестник " Файненшъл таймс " писа, че английското държавно управление е готово да се съгласи да изплати 20 милиарда евро (17 милиарда паунда), а още по-рано същото издание заяви, че претенциите на Брюксел са доста по-големи - за към 100 милиарда евро (88 милиарда паунда).

Преговорите сред Лондон и Брюксел за изискванията за " развода " започнаха на 19 юли т.г. и би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще имат половин година за ратификация на постигнатите договорености в националните парламенти. Четвъртият кръг от договарянията е плануван за 25 септември, напомня ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР