Британското министерство на отбраната заяви, позовавайки се на разузнаването, че

...
Британското министерство на отбраната заяви, позовавайки се на разузнаването, че
Коментари Харесай

Британското разузнаване смята, че руската офанзива в Украйна най-вероятно се е провалила

Британското министерство на защитата съобщи, базирайки се на разузнаването, че съвсем сигурно може да се каже, че съветската атака в Украйна се е провалила.

Министерството на защитата счита, че опитът на съветските войски да обкръжат столица Киев не е съумял поради сериозния отпор на украинските сили и някои сполучливи техни контранастъпления. Според министерството откакто Русия споделя, че ще понижи военната си активност към Киев, това може да се пояснява като " самопризнание, че е изгубила самодейността в региона ". От министерството на защитата обаче показват, че е доста евентуално в този момент Русия да се опита да пренасочи бойната си мощност от север към офанзивата в регионите на Донецк и Луганск на изток. 

Междувременно в изявление за Скай нюз някогашният министър председател на Русия за интервала 2000-2004 година Михаил Касянов съобщи, че въпреки и да няма доста доверие сега сред Русия и Украйна, " наподобява Москва сменя посоката ". Макар и да няма помирение, а единствено поръчка от Русия, че ще понижи военните интервенции на север, това се приема като прогрес, както с оптимизъм, по този начин и с скептицизъм, отбелязва Касянов. Той обаче добавя, че не счита, че има признаци, че Путин е подготвен на отстъпки и не има вяра сегашните договаряния да дадат плодове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР