Британското министерство на отбраната съобщи в новата си разузнавателна сводка,

...
Британското министерство на отбраната съобщи в новата си разузнавателна сводка,
Коментари Харесай

Лондон: Руските планове за две нови армии срещат недостиг на нова техника и инфраструктурни проблеми

Британското министерство на защитата заяви в новата си разследваща сводка, оповестена на профила му в обществената мрежа „ Екс “, че проектите на Русия тази година да сътвори две нови армии ще се сблъскат с неналичието на ново съоръжение и проблеми с инфраструктурата, предадоха Укринформ и Българска телеграфна агенция.

В сводката се напомня, че на 20 март съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че тази година Русия ще образува две нови армии. Съобщава се, че те ще бъдат формирани от 14 дивизии и 16 бригади. Повече елементи не се оповестяват, само че съгласно данните на разузнаването те ще съставляват комбинация от механизирани, бронирани, артилерийски и логистични елементи.

„ Реалистична е опцията тези нови формирования да са свързани с предходни известия за нови елементи и планувано подсилване на бригади до равнище на дивизии “, заяви министерството.

Според отчета поради триумфите на Русия в набирането на бойци евентуално новите военни формирования ще получат задоволително фрагменти.

„ Въпреки това, поради лимитираното образование в Русия, широкоразпространената приложимост на остаряло съоръжение и техника и проблемите с инфраструктурата, най-вероятно тези формирования ще се сблъскат също с сходни проблеми “, счита английското военно разузнаване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР