Британското кралско семейство притежава нетно богатство в размер на 88

...
Британското кралско семейство притежава нетно богатство в размер на 88
Коментари Харесай

Най-богатите на планетата: Това кралско семейство има над 1 трилион долара!

Британското кралско семейство има чисто благосъстояние в размер на 88 милиарда $, по данни на консултантската компания Brand Finance, представени от profit.bg. Въпреки тази колосална цифра, Кралица Елизабет и компания надалеч не са измежду най-богатите кралски фамилии в света.

Тази чест се пада на кралското семейство на Саудитска Арабия. В него има към 15 хиляди члена, като е забавно да се означи, че по-голямата част от тяхното благосъстояние се държи от към 2000 члена на фамилията. Така благосъстояние на кралското семейство на Саудитска Арабия доближава галактическите 1.4 трилиона $. За съпоставяне, това е близо 16 пъти повече от парите на английските монархически особи, написа CNBC.
Подобно на техните английски сътрудници, представителите на саудитската кралска власт са извънредно дискретни когато става дума за тяхното благосъстояние.
Това, което е известно обаче, демонстрира първокласен метод на живот, съпроводен от огромни разходи, частни самолети, яхти, хеликоптери, имения, декорирани със златни мебели и впрочем и впрочем.
Члвеновете на кралското семейство на Саудитска Арабия постоянно подаряват суми и за щедрост, като в един от последните си ходове дадоха обещание пари за специфичен фонд на Световната банка за подкрепяне на дамите бизнесмени.
Произход на фамилното благосъстояние
Най-големият източник на доходи за кралското семейство идва от петролните находища, разкрити преди над 75 години по време на ръководството на Крал Абдулазиз ибн Сауд.

Държавната петролна и газова компания Saudi Aramco се прави оценка на над 2 трилиона $. Ако плановете са правилни, то излиза, че Aramco е една от най-печелившите петролни компании в света.
Лидерът на фамилията
Един от най-влиятелните членове на фамилията е Крал Салман, който наследи на чело на кралството своя починал брат Абдула бин Абдулазиз Ал Сауд през 2015 година.
82-годишният крал има 17 милиарда $, като ръководството на страната е съвсем напълно в ръцете на неговия наследник и престолонаследник, 32-годишният коронован принц Мохамед Бин Салман.
Бъдещето на кралското семейство
В опит за справяне с корупцията през предходната година, коронованият принц принуди най-богатите хора в страната да върнат благосъстоянието си назад на кралството, като измежду принудените бяха и доста от роднините му.
В резултат на това, изданието Forbes извади от годишния си лист на милиардерите представителите на Саудитска Арабия.
Страната твърди, че е върнала в бюджета си над 100 милиарда $ с помощта на „ акцията срещу корупция”, само че тази цифра няма по какъв начин да бъде повърдена.
...аз не съм Ганди или Мандела...
По информация на New York Times, престолонаследникът е придобил картина на Да Винчи на стойност 450 млн. $, яхта за 500 млн. $ и шато във Франция за 300 млн. $. Той има и два парцела в Лондон и подобен по южното крайбрежие на Испания.
В изявление за CBS News коронованият принц показва, че финансите му са персонална тематика и той не би трябвало да се извинява за обилния си метод на живот.
„ Аз съм богата, а не бедна персона. Не съм Ганди или Нелсън Мандела. Аз съм част от ръководещото семейство, което съществува от стотици години преди основаването на Саудитска Арабия”,казва той.
По думите му, огромна част от благосъстоянието му се влага в щедрост. „ Харча най-малко 51% за хората и 49% за себе си”, споделя принцът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР