Британското кралско семейство поднови дългогодишната традиция след прекъсване от няколко

...
Британското кралско семейство поднови дългогодишната традиция след прекъсване от няколко
Коментари Харесай

Британското кралско семейство отново празнува Рождество Христово в Сандрингам


Британското кралско семейство възобнови дългогодишната традиция след спиране от няколко години и участва на коледна меса в Сандрингам, в източната част на страната, където по традиция прекарва сезона на коледните и новогодишните празници, оповестяват английски медии.

Крал Чарлз III и кралицата консорт Камила оглавиха празнична върволица, придружавани от престолонаследника принц Уилям и брачната половинка му, принцеса Кейт.
Снимка: Reuters

Присъства и принц Андрю, братът на Чарлз, който рядко се появява на публични места поради секс абсурда към американския финансист Джефри Ъпстийн, в който се оказа забъркана и знатната личност.

Процесията през днешния ден мина от двореца Сандрингам до църквата в рамките на кралското имение. Там фенове на кралското семейство се бяха събрали да ги приветстват. Някои от тях са прекарали нощта пред църквата, с цел да бъдат първи на опашката да поздравят кралските персони.
Снимка: Reuters

Традицията на това празнуване бе прекратена в последните години поради пандемията. Кралица Елизабет II прекарваше празничния интервал в замъка Уиндзор.

Тази година коледните тържества минават под знака на отдаване на респект на Елизабет II, умряла през септември. Съпругата на Уилям - Кейт, провежда особено събитие с коледни осъществявания, предавано на Бъдни вечер по английската телевизия, в което тя напомни, че кралицата е въодушевила мощно доста хора, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР