Британското кралско семейство е решило да не рискува, след като

...
Британското кралско семейство е решило да не рискува, след като
Коментари Харесай

Желязна охрана пази принц Джордж, след като от „Ислямска държава“ му се заканиха

Британското кралско семейство е решило да не рискува, откакто бяха отправени закани за живота на принц Джордж от групировката „ Ислямска страна “. 4-годишната кралска персона е с спомагателна защита в учебното заведение си и когато излиза отвън Лондон, оповестява tmz.com.

Училището „ Томас Батърсий “ в Лондон, където учи Джордж, ще бъде със засилени ограничения за сигурност, съобщил осведомен източник. Освен това още сътрудници на службите за сигурност ще го съпровождат по време на излизанията му с майка си и баба си – Керъл Мъдълтън, която постоянно се грижи за него.

На обичайната гала в Бъкингамския замък през уикенда Джордж ще извърши кралските си отговорности – ще се появи дружно със фамилията си на балкона. Присъствието на охранители в региона, обаче, ще бъде доста по-голямо от нормалното.

Както БЛИЦ заяви, 32-годишният Хуснаин Рашид беше задържан поради това, че окуражавал бойци на „ Ислямска страна “ да атакуван принца в учебното заведение му. Той разпространявал негова фотография и адреса на образователното заведение, призовавайки така наречен вълци-единаци – самоинициативни атентатори, да лишават живота на кралската персона.

Въпреки заканите, обаче, кралското семейство не има намерение да приключи обществените си прояви.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР