Британското контраразузнаване МИ-5 си направи профил в социалната мрежа Инстаграм,

...
Британското контраразузнаване МИ-5 си направи профил в социалната мрежа Инстаграм,
Коментари Харесай

Модерни шпиони! Британското контраразузнаване МИ-5 си направи профил в Инстаграм

Британското контраразузнаване МИ-5 си направи профил в обществената мрежа Инстаграм, с цел да се опита да се пребори със обвързваните с разузнаването стандарти и да бъде по-отворена и близка до обществото, съобщи ДПА.

МИ-5, която е разследващата работа, отговаряща за вътрешната сигурност, " няма да стане отворена книга ", само че желае да развие връзките си с академичната общественост и частния бранш, съобщи шефът на службата Кен Маккaлъм.

Той написа в английския в. " Дейли Телеграф ", че със основаването на профила в Инстаграм службата, която желае да набира нови попълнения, се надява да построи по-добри връзки с други организации и да разнообрази методите си за търсене на личен състав, предава Българска телеграфна агенция.

Според него МИ-5 би трябвало да разсее стандартите, представящи разузнавачите като " пиещи мартини " хора, и да се опита да покаже работата си в същинската ѝ светлина.

С коментара си той имаше поради литературния и кино воин Джеймс Бонд, представян като сътрудник, който работи за английската работа за външно разузнаване МИ-6. В книгите и филмите Бонд е показван основно като човек, който пътува по света, пие мартини, бие се с нарушители и има мимолетни връзки с дами.

Новият профил на МИ-5 в Инстаграм ще дава опция на почитателите да задават въпроси и да получават отговори от настоящи чиновници на разузнаването за това какво съставлява работата на службата.

Профилът в обществената мрежа също по този начин ще предизвиква набирането на личен състав за МИ-5 и ще показва непубликувани до момента архивни материали от музея на службата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР