Британско-шведската компания AstraZeneca и университетът в Оксфорд започнаха да набират

...
Британско-шведската компания AstraZeneca и университетът в Оксфорд започнаха да набират
Коментари Харесай

AstraZeneca пробва ваксина срещу коронавирус под формата на спрей за нос

Британско-шведската компания AstraZeneca и университетът в Оксфорд започнаха да набират участниците за изпитвания на нов тип. Тя е под формата на спрей за нос, оповестява вестник " Файненшъл таймс ".
В първата фаза на тестванията ще вземат участие 30 физически здрави пълнолетни хора до 40 години. Половината ще получат една доза от препарата, а другата - две дози. Изследването ще продължи към четири месеца.
 Учени създават спрей ваксина против ковид Учени създават спрей ваксина против ковид
Няколко научни екипа в разнообразни точки на света работят по основаването на ваксина против ковид под формата на спрей. Повечето вакс...
При триумф на първата фаза, тестванията ще продължат с повече доброволци.  беше утвърдена за приложимост във Англия на 30 декември предходната година, а на 29 януари получи позволение и от европейския регулатор за приложение в страните от Европейски Съюз. Препаратът се употребява допълнително от 70 страни по света. Преди дни като защитна мярка доста страни преустановиха краткотрайно имунизацията с имунизацията на AstraZeneca след известия за тромбози при ваксинирани с нея. Много страни към този момент възвърнаха използването на имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР