Британският вестник The Times съобщава , че Въоръжените сили на

...
Британският вестник The Times съобщава , че Въоръжените сили на
Коментари Харесай

The Times: Киев не е готов за мащабна офанзива, но няма избор

Британският вестник The Times оповестява, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не са подготвени за огромна атака, само че на практика нямат избор.

The Times отбелязва, че Киев безусловно би трябвало да премине в атака, с цел да резервира западната поддръжка, защото Зеленски би трябвало да показва това, което във Вашингтон назовават „ възвръщаемост на вложенията “.

По думите на изданието, Украйна ще си сложи за цел да си върне Мелитопол, като по този метод ще прекъсне сухопътния път сред Крим и Русия, или с Донецк, което има по-скоро алегорично значение.

По-рано The Washington Post (WP) заяви, че проблемите с концентрацията на войски, съществуването на муниции и военна техника, пред които са изправени Въоръжените сили на Украйна (ВССУ), може да доведат до обстоятелството, че упованията от оповестената атака може да не се осъществен.

За това свидетелстват оценките на американското разузнаване, съдържащи се в секретни документи, които станаха обществени. Всичко това демонстрира, че Вашингтон има неприятно предусещане по отношение на по-нататъшното развиване на този въоръжен спор.

„ Мрачната оценка, съдържаща се в строго секретните документи, датирани от началото на февруари, предизвестява за забележителен „ дефицит на сили и средства за битие “ и вероятността сходна интервенция да докара единствено до „ скромни териториални придобивки “.

Това е доста отклоняване от обществените изказвания на администрацията на Байдън по отношение на жизнеспособността на украинската войска и евентуално ще насърчи критиците, които имат вяра, че Съединените щати и НАТО би трябвало да създадат повече за разрешаване на спора посредством договаряния.

Изданието написа, че документът, който планува единствено непретенциозен триумф в предстоящето контранастъпление на Украйна, демонстрира, че тактиката на Киев се върти към възобновяване на противоречиви зони на изток, по едно и също време с натиска на юг в опит да се прекъсне съветския сухопътен път към Крим.

Силата на укрепената съветска защита, съчетана със „ съхраняващите се дефекти на Украйна в образованието на военните и доставките на муниции, евентуално ще попречи на напредъка и ще усили жертвите по време на офанзивата “, се споделя в документа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР