Британският външен министър Доминик Рааб заяви днес, че решението на

...
Британският външен министър Доминик Рааб заяви днес, че решението на
Коментари Харесай

Лондон: Изгонването на дипломати от Беларус е заради законно наблюдение на протестите

Британският външен министър Доминик Рааб съобщи през днешния ден, че решението на Беларус да изгони двама английски дипломати е " изцяло безпричинно ".

 Беларус разгласи двама английски дипломати за личност нон грата Виж още

" Изгонването на двама дипломати на Англия от Беларус поради законно наблюдаване на митингите е изцяло безпричинно ", съобщи той в Туитър, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" (Беларуският лидер) Лукашенко не може да скрие потискането на личния си народ. Единственият път напред е свободни и почтени избори и търсене на отговорност от отговорните за насилието против стачкуващи ", добави Рааб по адрес на президента Александър Лукашенко, против който в последните месеци се надигна невиждана вълна на неодобрение.

Вчера Беларус разгласи двама английски дипломати за пресона нон грата поради " несъвместими с техния статут действия на територията на страната ". От Минск обаче обявиха, че не затварят по никакъв метод вратите за разговор с Англия. Решението касае само двамата дипломати поради техните " подривни действия ".

Медии оповестиха, че това са заместник-посланикът Лиза Тамвуд и военното аташе Тимъти Уайт Бойкът. Двамата към този момент са напуснали Беларус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР