Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че иранският генерал Касем

...
Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че иранският генерал Касем
Коментари Харесай

Британският външен министър: Сюлеймани представляваше заплаха за региона

Британският външен министър Доминик Рааб съобщи, че иранският военачалник Касем Сюлеймани, който беше погубен при стачка в Съединени американски щати, съставлява опасност за района , съобщи ТАСС. В изявление за " Sky News " днес (05.01.20 г.) той добави, че Лондон схваща позицията на Вашингтон, който съгласно министъра е имал право да пази сигурността на своите жители в Близкия изток.
„ Сюлеймани представляваше районна опасност и ние разбираме позицията на американците, които имат право да подхващат ограничения за самоотбрана “, сподели Рааб. Той също по този начин твърди, че специфичните сили на Ал-Кудс под командването на Сюлеймани, Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC, елитните елементи на иранските въоръжени сили) са взели участие в дестабилизирането на обстановката в района и организирането на офанзиви против задачи на западни страни.
В същото време, съгласно Рааб, Лондон е смутен от изострянето на обстановката в Близкия изток и опцията за спор заради следствията от убийството на Сюлеймани . Външният министър повтори, че Англия приканва всички страни да деескалират напрежението, чието усилване играе в ръцете единствено на терористични групи, настоящи в района.
Доминик Рааб заяви, че през идната седмица ще замине за Съединени американски щати, където ще организира диалози с държавния секретар Майкъл Помпео. Министърът означи, че английското държавно управление е подхванало голям брой ограничения за обезпечаване сигурността на своите жители в Близкия изток, в това число посредством даване на конвой на английски търговски кораби в пролива Хормуз с кораби на Кралския флот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР