Британският външен министър Доминик Рааб, който временно ръководи правителството до

...
Британският външен министър Доминик Рааб, който временно ръководи правителството до
Коментари Харесай

Над 20 000 починали на Острова от коронавируса

Британският външен министър Доминик Рааб, който краткотрайно управлява държавното управление до възобновяване на премиера Борис Джонсън от заразяване с ковид, отхвърли да изясни по какъв начин управляващите считат да разхлабят въведените преди месец ограничаващи ограничения и предизвести, че прибързани дейности може да доведат до втори пик на заразявания, съобщи Ройтерс. Рааб сподели, че държавното управление изследва способи за излизане от карантината, само че добави, че би било безконтролно да се вършат обществени разсъждения по въпроса.

" Намираме се на внимателен и рисков стадий и се придържаме към медицинските препоръки, научните препоръки, със опазване на общественото разграничаване към този момент, като в същото време си вършим домашното, с цел да подсигуряваме, че ще бъдем навреме подготвени за идната фаза ", сподели Рааб.

Броят на умрелите в английски лечебни заведения от новия ковид надвиши 20 000 души, като общият брой евентуално ще е доста по-висок, когато се записват и смъртните случаи в старешки домове и други обществени заведения.

Премиерът Джонсън, който прекара една седмица в болница при започване на месеца, в това число три нощи в интензивно поделение, ще се завърне на работа на следващия ден, заяви Рааб.

По въпроса за тестването държавното управление си е сложило за цел до края на месеца да стартират да се вършат по 100 000 теста дневно. На 24 април са осъществени под 29 000 теста, а потенциалът сега е за 51 000 теста дневно, съобщи Рааб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР