Британският тенисист Анди Мъри си е поставил за цел да

...
Британският тенисист Анди Мъри си е поставил за цел да
Коментари Харесай

Анди Мъри се готви за пето участие на Олимпийски игри догодина в Париж

Британският тенисист Анди Мъри си е сложил за цел да играе на Олимпийските игри в Париж през идващото лято, което може да бъде негово пето и последно присъединяване на Олимпиада в кариерата му, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Ройтерс ". Двукратният златен медалист претърпя отчаяние в Токио поради травма.

36-годишният шотландец завоюва първо си злато в Лондон през 2012 година, като затвърди триумфа си четири години по-късно в Рио де Жанейро, само че се отхвърли в Токио поради контузия.

Мари продължава да играе на двойки с Джо Салисбъри на шампионата в Чжухай, Китай, където двамата стигнаха до четвъртфиналите.

" Бих желал да играя още един път на Олимпиада. Имам страхотни мемоари в кариерата ми от Игрите. Обичам всеки мач на сингъл, в който съм взел участие ", сподели Мъри.

" Беше разочароващо последния път. Получих травма преди шампионата и бях заречен на колегата ми, че ще са приоритет двойките. Бяхме доста покрай орден на двойки. Водихме с един сет и 4:3, като бяхме на крачка от полуфиналите, само че не успяхме. Искам още една опция да играя следващата година в Париж. Това може да бъде моята пета Олимпиада и явно последната ", сподели още някогашният номер 1 в света.

Победителят в три шампионата от Големия шлем се възвърне след серия интервенции през 2019 и сега е на 41-во място в международната класация на АТП.

Миналата седмица той оказа помощ на тима на Англия да се класира за четвъртфиналите на Купа " Дейвис ", където ще срещне Сърбия през ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР