Британският тенис-журналист Майк Диксън e починал на 59-годишна възраст докато

...
Британският тенис-журналист Майк Диксън e починал на 59-годишна възраст докато
Коментари Харесай

Трагична вест от Australian Open

Британският тенис-журналист Майк Диксън e умрял на 59-годишна възраст до момента в който отразява Откритото състезание на Австралия. Новината за гибелта му беше обявена от брачната половинка му Люси в взаимно известие със фамилията в обществената мрежа Х, някогашен Twitter.

Смъртта му е доказана и от редакцията на вестник Дейли Мейл – английската медия, в която Майк Диксън е работил от 1990-а година насам.

" Съкрушени сме да съобщим, че нашият прелестен брачен партньор и татко Майк, колабира и малко по-късно умря. Това стана до момента в който беше в Мелбърн за Aus Open “, написа семейство Диксън в обявата в Х-профила.

" В продължение на 38 години той изживяваше фантазията си да отразява обичания си спорт по целия свят. Наистина беше страховит, положителен човек, за нас популярен, и ще ни липсва доста, доста ", написа още фамилията на репортера.

Лий Клейтън – главният издател на вестник " Дейли Мейл " за спортната му част, се надява " светът на тениса де се причисли към скръбта на всички за Майк ".

" Той беше колос в публицистиката. Истинска тенис-енциклопедия и ценител на играта ", написа в собствен пост пък Клейтън.

Любовта му към тениса по никакъв начин не е инцидентна, защото той е живял през всичкото време в Уимбълдън. Но преди да получи шанса да написа за обичания си спорт е отразявал крикет за " Дейли Мейл " и е пътувал по целия свят с националния отбор на Англия в този спорт. Освен за тенис и крикет, е работил и по други тематики и шампионати, като е посетил в живота си към 50 страни. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР