Британският таблоид Daily Express, позовавайки се на източници от разузнаването

...
Британският таблоид Daily Express, позовавайки се на източници от разузнаването
Коментари Харесай

Daily Express сензационно: Отровителите на Скрипал са били издадени от завербуван в Рим от МИ-6 руски дипломат с псевдоним Аполон

Британският таблоид Daily Express, базирайки се на източници от разузнаването на Англия, заяви, че обвинените в отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия с газа " Новичок " са били разкрити от вербуван съветски посланик. В материала на изданието се споделя, че вербуваният от английското разузнаване посланик е имал кодовото име Аполон.

Той е бил вербуван в Рим няколко седмици след инцидента в Солбъри.

Скотланд Ярд обяви: Открихме отровителите на Скрипал! Ето кои са те (СНИМКИ)

Отбелязва се, че мъжът е заемал някаква длъжност в посолството на Русия в Рим, а истинската му работа е била да събира тайна информация относно НАТО.

Журналистите отбелязват, че той е дал изчерпателна информация за отравянето. Те също твърдят, че той уж е и разпознал заподозрените на снимки, които са били предоставени от британската страна.

Никакви официални данни обаче британският таблоид не представя. Също така, Лондон е отказал да удовлетвори искането на руското външно министерство британската страна да предостави пръстовите отпечатъци на мъжете, отровили Скрипал.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР