Британският принц Уилям и съпругата му Кейт се отправят в

...
Британският принц Уилям и съпругата му Кейт се отправят в
Коментари Харесай

Уилям и Кейт си връщат преимуществото с посещение в САЩ

Британският принц Уилям и брачната половинка му Кейт се насочат в сряда към Съединени американски щати на първото си посещаване там от осем години на фона на нарасналото внимание на медиите оттатък Атлантическия океан към английското кралско семейство и синовете на крал Чарлз Трети, съобщи Ройтерс. Те ще се опитат и да привлекат вниманието към премията " Ъртшот " (Earthshot) за новатори в региона на околната среда по време на визитата си.

Посещението в Съединени американски щати ще е първата аудиенция в чужбина за принцът и принцесата на Уелс след гибелта на кралица Елизабет Втора, след която първородният наследник на Чарлз стана правоприемник на английския трон. То идва няколко дни, преди живеещият в Лос Анджелис по-малък брат на престолонаследника принц Хари и американската му брачна половинка Меган да попаднат под светлините на прожекторите на влиятелна наградна гала и показване по Нетфликс на документален биографичен филм.

Но колкото и да се пробват кралските особи да се съсредоточат върху премията, Уилям евентуално ще се сблъска с въпроси за Хари и Меган, които подлагаха на критика кралското семейство за расизъм и безчувствено отношение в изявленията с Опра Уинфри и други американски медии. 

За мнозина в английските медии за кралските коментатори това ще е опция за сравнение на известността на двамата братя, чието отдалечаване паралелно с рецензиите на Хари и Меган към монархията, се трансфораха в главен сюжет от живота на династията Уиндзор през последните години.

Кралското семейство са група съперници, постоянно са били и постоянно ще е по този начин, сподели кралският биограф Андрю Мортън за Ройтерс.

" Принц Уилям е бъдещият крал, принц Хари към този момент няма кралски задължения. Но без значение от това те ще наблюдават деликатно кой притегля повече внимание, за кого вестниците пишат по-пространно и в случай че ви кажат, че не е по този начин, не им вярвайте ".

William and Kate are coming to Boston. Yes, THAT William and Kate.
.
Click the link for the latest details about their trip.
— Boston 25 News (@boston25)
Уилям и Кейт ще посетят Бостън, с цел да вземат участие в церемонията за връчване на премиите " Ъртшот " за екология, основани от принца. Предишното им посещаване в Съединени американски щати бе през ноември 2014 година, когато гостуваха на тогавашния президент Барак Обама в Белия дом. Този аудиенция ще е с по-нисък сан, те ще посетят локални екологични и просветителни начинания и организации в Бостън, а самата гала ще е звездно събитие с присъединяване на носителката на награди " Грами " Били Айлиш и на лауреата на " Оскар " Рами Малек.

" На първо място във фокуса на вниманието ни е премията " Ъртшот " и няма да се разсейваме с други неща ", сподели източник, непосредствен до принц Уилям.

Най-известното политическо семейство в Съединени американски щати - на Кенеди, се включва в драмата към династията Уиндзор. По време на тридневното си посещаване 40-годишните Уилям и Кейт ще посетят Президентската библиотеката и музей " Джон Ф. Кенеди ", където ще се срещнат с Карълайн Кенеди, щерка на някогашния президент и сегашен дипломат на Съединени американски щати в Австралия.

Няколко дни по-късно херцозите на Съсекс Хари и Меган ще бъдат в Ню Йорк за премията " Пулс на вяра " на фондацията на името на Робърт Ф. Кенеди, с която ще бъдат отличени за напъните си за обществена смяна и работа в областта на отбрана на човешките права дружно с други персони, измежду които и украинския президент Володимир Зеленски.

За мнозина в английските медии Хари и Меган се трансфораха в кралски злодеи, обърнали тил на отговорностите си, само че възползващи се от кралския си статут, с цел да печелят милиони от апетитни задължения, измежду които е и иден документален сериал за Нетфликс. Отношенията със стрийминг платформата провокираха особена рецензия поради представянето на английското кралско семейство в известния сериал на платформата " Короната ", изключително на събитията към Чарлз и разпада на брака му с починалата към този момент принцеса Даяна, майка на принцовете Уилям и Хари.

Уилям и Кейт са представяни в английските медии като виновни и почтени, олицетворяващи стила на монархията, натрапен от починалата кралица Елизабет Втора.

Социологическите изследвания сочат разделяне измежду поколенията, като по-младите британци симпатизират повече на Хари и Меган спрямо поданиците на възраст над 60 година

" Ще бъде забавно да се съпостави броя на феновете в Ню Йорк, където Хари и Меган ще получат премията, и на тези на Уилям и Катрин в Бостън ", сподели Мортън.

Ерин Хил, старши редактор в американското списание " Пийпъл ", е съгласна с него. Според нея е естествено хората за желаят да сравнят двете двойки. " Според мен обаче американската аудитория не ги възприема като съперници ", сподели тя за Ройтерс.
Според нея ползата в Съединени американски щати и към визитата на Уилям и Кейт, и към документалната поредност на Нетфликс, ще е огромен. А записките на принц Хари, които ще са на пазара от януари, ще бъдат " книгата на годината ".

" Мога да кажа, че американците в никакъв случай до момента не са били по този начин въодушевени по отношение на кралското семейство, както в този момент ", сподели Мортън, който е в Калифорния з показване на книгата си " Кралицата ". " Сериалът " Короната ", макар всички рецензии, в действителност сътвори ново потомство фенове на монархията ", сподели той.

Първите награди " Ъртшот " бяха връчени предходната година в Лондон, директно преди Обединеното кралство да стане хазаин на конференцията за климата КОП26. 

Here are the celebs slated to appear at the Earthshot Prize awards with William and Kate
— Boston Globe Metro (@GlobeMetro)
Престолонаследникът и брачната половинка му също по този начин ще извърнат внимание на по-мащабни тематики, употребявайки звездната си мощност, с цел да подчертаят работата на организацията " Рока Инк. " (Roca Inc.), която се пробва да усъвършенства живота на младежите, разрешавайки въпроси като расизъм, беднотия и отнемане от независимост. Те също по този начин ще посетят Центъра за развиване на детето към Харвардския университет, водач в проучването на дълготрайното влияние на прекарванията в ранна детска възраст.

" Ъртшот " предлага 1 милион лири (1,2 милиона долара) под формата на парична премия за спечелилите в пет обособени категории: запазване на природата, чист въздух, възобновление на океаните, унищожаване на отпадъците и изменение на климата. Победителите и всичките 15 финалисти също по този начин получават помощ за разширение на плановете си, с цел да отговорят на световното търсене.

Победителите ще бъдат оповестени на 2 декември в зала " Ем Джи Ем Мюзик Хол " в Бостън на блестящо шоу с присъединяване на Били Айлиш, Ани Ленъкс, Ели Голдинг. Церемонията ще включва и видео, в което разказвачи са естествоизпитателят Дейвид Атънбъро и актрисата Кейт Бланшет.  

Наградите ще бъдат връчени от артиста Рами Малек, комедийната звезда Катрин О'Хара и актрисата и активистка Шайлийн Удли. Шоуто ще бъде водено от Клара Амфо от Би Би Си и американския артист и продуцент Даниъл Дей Ким.   
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР