Британският принц Хари и американската му съпруга Меган са изпълнили

...
Британският принц Хари и американската му съпруга Меган са изпълнили
Коментари Харесай

Принц Хари е изпълнил "задълженията си" за британския си дом

Британският принц Хари и американската му брачна половинка Меган са изпълнили отговорностите си по отношение на английския си дом и към този момент не са нужни спомагателни заплащания за парцела.

Високопоставен източник от Бъкингамския замък добави, че те са платили и наема за Фрогмор котидж, който е избран по пазарни цени.

Принцът и брачната половинка му, с публични трофеи херцог и херцогиня на Съсекс, провокираха отрицание, когато похарчиха 2,4 милиона английски лири за обновяването на къщата към Уиндзорския замък, западно от Лондон. След това се отхвърлиха и от отговорностите си към короната. Двамата към този момент живеят в Калифорния със сина си Арчи, само че резервират Фрогмор котидж като английска база.

Техен представител удостовери този месец, че са превели сумата за ремонта на къщата. Източникът от двореца добави, че са платили наем за няколко години напред.

Същевременно беше обявено, че финансите на кралицата ще пострадат поради пандемията от новия ковид, предава Българска телеграфна агенция. Субсидията на суверена - сума, която се обезпечава от данъкоплатците за покриване на разноските за чиновници, поддръжка на дворците и пътни, се базира на 15% от позитивното салдо от именията на короната от двете предходни години. През 2016 година тя беше увеличена на 25% за 10 години, с цел да бъде ремонтиран главно Бъкингамският замък. Това означаваше 82,4 милиона лири за финансовата 2019-2020 година

Приходите от именията на короната обаче бяха наранени от пандемията. Субсидията от 86,3 милиона лири за 2021-2022 година ще бъде замразена през идната финансова година, тъй като съгласно изискванията сумата не може да бъде намалявана.

Прогнозите са да има дефицит от 20 милиона лири в бюджета от 369 милиона за ремонта на Бъкингамския замък. Очакват се загуби и от пет милиона лири годишно през идващите три години от другите източници на доходи, главно от намалялата продажба на билети, тъй като дворците са затворени за визити.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР