Британският президент Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула

...
Британският президент Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

Джонсън и Фон дер Лайен ще разговарят в последен опит да спасят преговорите

Британският президент Борис Джонсън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще проведат през днешния ден телефонен диалог преди решителната седмица за договарянията за бъдещи търговски връзки след Брексит на фона на растяща угриженост в Брюксел от неналичието на прогрес.

Британски източници отхвърлиха упованията за пробив в договарянията, само че в случай че времето безмилостно тече, този телефонен диалог може да се окаже финален късмет за политическа интервенция в сложните договаряния.

Говорител на Даунинг стрийт посочи, че диалогът ще бъде извършен след обед. Борис Джонсън съобщи, че се надява комерсиална договорка с Европейски Съюз да бъде контрактувана, само че добави, че Англия е добре готова, в случай че последната фаза от договарянията се провали. Британски и европейски източници нарекоха „ пресилени “ изказванията, че предстоящата победа в американските президентски избори на Джо Байдън е предизвикала диалога.

Главният европейски договарящ Мишел Барние се завръща в Лондон в неделя за договаряния за търговията и сигурността. Дипломати от Европейски Съюз, представляващи 27-те страни членки, са били осведомени от Европейската комисия в петък, че идващият "голям миг " ще настъпи в края на идната седмица, когато Барние се завърне от Лондон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР