Британският претендент в тежка категория Тони Белю има опции пред

...
Британският претендент в тежка категория Тони Белю има опции пред
Коментари Харесай

Какви са вариантите пред Белю след оттеглянето на Хей?

Британският кандидат в тежка категория Тони Белю има варианти пред себе си, които да прегледа, след кат Дейвид Хей се отдръпна от срещата реванш сред двамата заради травма в бицепса на ръката си. Белю и Хей трябваше да премерят сили на 17-и декември в О2 Арена в Лондон, само че в този момент ще би трябвало да чакат до 2018-а година, с цел да уредят горчивото си съревнование.

Ето и разновидностите пред Тони Белю:

1. Дилиан Уайт

Налице е Дилиан Уайт, който все още няма явен съперник пред себе си и има остаряла омраза със Белю. Уайт беше най-върлият критик на успеха на Белю над Хей през март, като го назова "фалшив боксьор в тежка категория ", макар сполучливия дебют при най-тежките.

Let’s not let the boxing fans down @EddieHearn I will fight Bellew @TonyBellew in December and beat him up even without a proper training camp @SkySportsBoxing
— Dillian Whyte (@DillianWhyte) November 20, 2017
"Нека не разочароваме почитателите на бокса. Еди Хърн, аз ще се удрям с Тони Белю през декември и ще го победя даже без естествен подготвителен лагер ", се споделя в обявата на Уайт.

Тази борба е една много прилична алтернатива, защото Белю и Уайт са в кондиция, само че и двамата нямат конкурент пред себе си. Надеждите на Уайт за борба с първенеца на WBC Дионтей Уайлдър до момента не са се увенчали с триумф.

2. Джоузеф Паркър

Белю нееднократно е изразявал желанието си да се бие за международна купа в тежка категория, а първенеца на WBO Джоузеф Паркър бе считан за една от неговите благоприятни условия, преди да се стигне до реванш с Хей.

Висок 1,93 сантиметра, Паркър няма същите физически габарити като другите първенец в тежка категория Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър. Затова Белю допуска, че Паркър е най-слабият първенец в дивизията.

Новозеландецът понастоящем води договаряния за борба с Джошуа, само че може и да направи доброволна отбрана на колана си и да насочи вниманието си към Белю, в случай че получи примамливо предложение.

3. Тайсън Фюри

Има взаимно почитание сред Белю и Фюри, само че и двамата са положителни във вербалните войни, което може да генерира огромна гласност на възможна тяхна борба.

"Ще бъда подготвен и ще очаквам борба с Тони Белю на 5-и май в О2 Арена в Лондон ", съобщи Фюри в обществените мрежи незабавно откакто разбра, че Хей се отдръпва от реванша с Белю.

Бъдещето на Фюри все още остава неразбираемо, тък като той към момента чака резултата от чуването на Британската антидопингова организация за използването на опиати от страна на британеца, само че 29-годишият някогашен първенец е убеден, че ще се завърне през 2018-а година.

Освен борба със международните първенец, среща с Фюри ще съставлява най-атрактивното събитие за Белю, защото той се пробва да стигне до нови висоти в кариерата си.

4. Антъни Джошуа

Белю може да си уреди и мегабитка с Антъни Джошуа, като се базира на положителното си другарство с първенеца на IBF, IBO и WBA в тежка категория.

Но Джошуа може да има потребност от по-високопоставен конкурент, който да подхожда на възходящата му престиж в спорта, само че Белю може да се окаже в листата с благоприятни условия, в случай че дискутираната борба с първенеца на WBO Паркър падне.

5. Да изкача Дейвид Хей

Все още има и опция за преразглеждане на реванш с Хей. Оттеглянето на Хей за реванша на 17-и декември евентуално ще изостри още повече връзките сред двете страни, вместо да ги изглади.

Хей претърпя сериозна травма на рамото, ахилеса (по време на борбата с Белю) и в този момент на бицепса, само че към момента има намерение да се завърне, евентуално в среща реванш с Белю на нова дата.

Времевата рамка, в която Хей ще може да се завърне ще повлияе на това дали Белю ще реши да го изчака, само че това е съревнование, което най-вероятно ще се реши на кръга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР