Британският престолонаследник принц Чарлз и принц Уилям заеха централно място

...
Британският престолонаследник принц Чарлз и принц Уилям заеха централно място
Коментари Харесай

Принц Чарлз откри сесията на британския парламент вместо кралицата за първи път

Британският престолонаследник принц Чарлз и принц Уилям заеха централно място на помпозната гала за откриването на сесията на Народното събрание заемайки мястото на 96-годишната кралица Елизабет, която пропусна грандиозното събитие заради здравословни проблеми, предава Ройтерс.

След като кралицата беше принудена да се отдръпна за първи път от съвсем 60 години, Чарлз я замести, с цел да прочете законодателния дневен ред на държавното управление в Уестминстърския замък, за първи път в историята.

Кралицата, най-възрастният и най-дълго управлявал монарх в света , отсъства от съвсем всички високопоставени обществени събития през последните месеци. Тя беше принудена да пропусне речта заради повторна поява на проблеми с подвижността си.

Държавното разкриване на Народното събрание е събитие с голяма пищност и тържественост, при което по традиция кралицата пътува към събранието в кралския автомобил, ескортирана от кавалеристи в церемониална униформа, до момента в който императорската държавна корона и други кралски регалии пътуват преди нея с различен автомобил.

Церемонията, която се организира напролет или след национални избори, въплъщава вековното разделяне на управляващите сред Короната, Камарата на общините, Камарата на лордовете и правосъдната система .

Монархът облича кралската тога, преди да поведе шествие до горната камара, където публично открива новата сесия на Народното събрание, четейки тирада, написана от държавното управление, в която се обрисуват законодателните му проекти.

Тя чете документа с формален и безпристрастен звук, с цел да избегне възприятието за утвърждение или отрицание на политиките, метод, общопризнат и от нейния наследник във вторник.

Чарлз, седнал до короната на кралицата и заобиколен от най-големия си наследник Уилям и брачната половинка му Камила, произнесе речта пред законодателите и лордовете, облечени в червени церемониални одежди.

Кралицата е пропущала случая единствено два пъти по време на своето 70-годишно ръководство - през 1959 година и 1963 година, когато е била бременна със синовете си Ендрю и Едуард.

За да упълномощи Чарлз и Уилям да извършват ролята от нейно име, кралицата трябваше да издаде " Патентни писма ". Източник от двореца сподели, че Елизабет не им е делегирала никакви други функционалности.

След това се чака кралицата да бъде забелязана обществено по време на четиридневните празници през юни, с цел да означи своя платинен празник.

Бъкингамският замък сподели предходната седмица, че тя възнамерява да участва на множеството огромни събития по време на тържествата, само че наличието й няма да бъде доказано до деня на тяхното осъществяване.
 Разследват фондация на принц Чарлз за връзки със саудитски милиардер
Разследват фондация на принц Чарлз за връзки със саудитски милиардер

Има опасения и по отношение на финансовия надзор на благотворителната организация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР